Surf Arena se otevírá veřejnosti. Na zahájení i s mistry Evropy

Přijďte se podívat na sobotní exhibici. Začíná v půl jedné odpoledne
 

Po šesti měsících příprav se pražské Letňany dočkají otevření dalšího unikátního projektu. Interiérový surfařský simulátor je od zítřka v provozu pro veřejnost.

Jediná v Čechách, potažmo v celé střední Evropě

 

Po zážitcích v jediném českém větrném tunelu se příznivcům adrenalinových sportů nabízí další výzva. Jen o pár metrů dál si budou moci vyzkoušet surfing a bodyboarding v jediné indoor surf areně ve střední Evropě.

 

„Originalita pražské Surf Areny spočívá v kombinaci sportu, zábavy a kultury. Kromě surfování máme i hudební klub s barem a pódiem, kde budeme pořádat koncerty a kulturní akce. Chceme vytvořit atraktivní místo pro setkávání lidí. V této kombinaci jsme první na světě,“ uvedl autor projektu Surf Areny Juraj Sonlajtner.

 

Technicky se jedná o oběh vodního proudu, kdy turbíny poháněné elektrickou energií vytvářejí stálý vodní proud vedoucí po vytvarovaném měkkém povrchu.

 

Angličan Sam Powell - mistr Evropy v indoor bodyboardingu
Zobrazit fotogalerii (3)

 

Zahajovací den v přítomnosti evropské špičky

 

Exhibici v nově otevřené Surf Areně předvedou pro veřejnost úřadující mistři Evropy. Z Nizozemska do Prahy přicestoval Tim van Dortmont, šampion v indoor surfingu, z Anglie pochází Sam Powell, mistr v indoor bodyboardingu. Exhibice začíná v sobotu, v půl jedné odpoledne. Vstup je zdarma.

 

Klíčová slova: