FunRide v Černošicích

Závod se koná už potřinácté, z toho v Černošicích už potřetí
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Nejprve si zazávodit a udělat něco pro své zdraví, poté si spálené kalorie znovu doplnit při přátelském posezení u piva a grilovaného masa. Pro cyklistický FunRide jsou už spuštěné registrace.

Asfaltu bude na tratích minimum

 

Celý závod se ponese ve stínu „nešťastné třináctky“. Jednat se bude o třináctý ročník. Ten se bude navíc konat den po pátku třináctém. „Naopak. Třináctka je číslo bezvadné, má spoustu pozitivních významů. Moc se na všechny těšíme na startu,“ vyvrací případné obavy závodníků Jan Novák. 

Na své si přijdou zejména ti z cyklistů, kteří vyhledávají jízdu po přírodním povrchu. Na tratích je totiž čekají především šotolinové, lesní i polní cesty. „Závodníci obvykle volí spíš horská, než treková kola,“ všiml si Jan Novák, hlavní pořadatel FunRide.

 

Sportovní akce je vhodná pro celou rodinu. Pamatováno je na mladší věkové kategorie, pro které budou připravené snadné tratě o délce 200 až 1500 metrů. Dospělé účastníky čekají na trasách vedených přírodou tři sedmikilometrové okruhy.

 

Přestože se cyklozávod koná až za 100 dní (14. května), registrovat se můžete už teď. Zajistíte si levnější startovné, účastníci narození v roce 2000 (a mladší) budou mít nárok na památeční tričko. To si odnese i první padesátka přihlášených juniorských a dospělých účastníků. Registraci k závodu naleznete na webových stránkách www.funride.cz.

Trať pro dospělé účastníky je pro svou členitost označena jako středně složitá
Už o týden později se můžete zúčastnit i jiného závodu Mistrovství regionu v cross country. Na vítěze čeká duhový trikot

 

Všichni malí sportovci v kategorii superpřípravka, přípravka a předžáci obdrží diplom. Ten získají i tři nejrychlejší cyklisté z ostatních věkových skupin.

 

Vrchol celého dne přijde až po závodě

 

Po vyhlášení výsledků začíná volná zábava. Pro závodníky je občerstvení, steak a pivo, zdarma

FunRide se pojede už potřinácté v historii. Z toho potřetí v Černošicích. „Chceme, aby se z celého sportovního podniku stala zábava. Mezi účastníky neuvidíte žádné profesionální cyklisty. Jde tu především o to, aby se lidé z Černošic a okolí po roce znovu setkali a při společném občerstvení se bavili v přátelské atmosféře," uvádí hlavní cíl setkání jeho pořadatel Jan Novák.

 

Klíčová slova: