Město nezaplatilo elektřinu, semafor tedy nesvítí

Semafor v Čelákovicích dříve svítil.
 

Z informace studenta gymnázia o nesvítícím semaforu se stala kauza. Pan starosta Pátek obviňuje redaktory z neprofesionality a semafor je dál bez proudu. Údajně „komusi“ vypadl z evidence. Zvláštní je, že tato informace od pana starosty, která chvíli visela na diskuzním fóru, náhle zmizela. Semafor byl navíc vedený jako radar!

„Semafor nesvítí, protože do něj nejde proud. Aktuálně řešíme nové napojení na komerční proud s elektroměrem, protože dosud jsme to měli jen na tzv. paušál (tedy bez elektroměru). Tento paušál v hodnotách stokorun, ale nebyl zahrnut ve faktuře za elektrickou energii v roce 2015 a došlo tak k odpojení,“ komentoval situaci starosta Pátek.

 

Máme únor 2016. Proud nezahrnuli do faktury v roce 2015

Po zjištění, že semafor nesvítí, se redakce ČtiDoma.cz obrátila na místostarostu Sekyru a ten uvedl: „Semafor u nádraží byl odpojen, protože vypadl z evidence firmy, se kterou má město smlouvu.“

V tuto chvíli ale máme již únor 2016, pan starosta se v diskuzním fóru vyjádřil ve smyslu, že proud nebyl zahrnut ve faktuře za elektrickou energii v roce 2015, a proto byl odpojen. Kde se tedy stala chyba? Je to liknavost obce, nebo správní firmy, kterou si město Čelákovice mělo pohlídat? 

Vyjádření starosty Pátka z facebookové diskuze

 

Semafor zapojíme!

Blýská se na časy, možná se bude i svítit. Otázkou je jen kdy. "Semafor uvedeme do provozu. Budeme budovat nový přechod na Toušimské ulici pro občany Záluží. Tam semafor bude taky a propojíme oba semafory na jeden odběr," říká dále místostarosta.

Budeme budovat nový přechod na Toužimské ulici pro občany Záluží. Tam semafor bude taky a propojíme oba semafory na jeden odběr," sdělil místostarosta. Kdy, je ve hvězdách, stejně jako to, kdo se bude o proud starat. Redakci ČtiDoma.cz se vyjádřil i MÚ Čelákovice: „Máme informaci od Technických služeb, že je závada na semaforu, a proto byl odpojen od zdroje energie. Na opravě se pracuje.“ Jak dlouho se na opravě bude pracovat, jsme se opět nedozvěděli.

 

Pozor, zebra!

"Ten semafor tam byl původně umístěný jako radar. Přechod je řádně označen jak vodorovným značením, tak svislým značením. Pro zvýšení komfortu chodců jsme změnili z radaru na tlačítkový semafor pro chodce," vysvětluje místostarosta Miloš Sekyra, který si stěžuje na nezodpovědné chování chodců.

 

Gymnazista pod tlakem

Smutné je, že student, který na problém upozornil, se dostal na čelákovické diskuzi pod tlak. Kdosi z diskutérů dokonce zavtipkoval, že nechodí přes přechod každý den.  Nikdo mu ani nepoděkoval a nesdělil, kdy dojde k nápravě. 

Klíčová slova: