Neratovičtí policisté kontrolovali uprchlíky

Neratovičtí policisté
 

Michal Šimánek a Milan Procházka z Neratovic zasahovali na zahraniční misi. Především kontrolovali uprchlíky.

Jen tři dny před odjezdem na misi pomohl zachránit život čtyřiačtyřicetiletému muži, který zkolaboval na ulici v Neratovicích, dostal diabetický záchvat. Šimánek mu s parťákem poskytl první pomoc a muže tak zachránili.

Hlásil se do Maďarka, skončil ve Slovinsku

Ve Slovinsku vykonával Šimánek službu převážně ve vesnici Dobova. Každý den sem přijíždělo několik tisíc uprchlíků. Čeští policisté prověřovali jejich doklady a prováděli osobní prohlídky. Zároveň dohlíželi na okolí pohraničního plotu, nebo prováděli další prohlídky v záchytném táboře. Kolega Procházka hlídal zelenou hranici mezi Maďarskem a Srbskem nejen v pěších hlídkách, ale i v autohlídkách.

Čtěte také: Policie opět nabízí nová pracovní místa

Hovořili angličky

Policisté se s kolegy domlouvali anglicky, podle Šimánka většina z nich řeč perfektně ovládala. Na místě spolupracovali s muži zákona převážně z Maďarska, Polska, Slovenska a Německa. Misi hodnotí hlavně jako dobrou zkušenost, při které se mohl zdokonalit v angličtině a poznat policejní práci v jiných zemích. Setkal se s uprchlíky hlavně z Íránu, Íráku, Afganistánu, ale také třeba z Afriky.

Policistou se můžete stát i vy

Jak jsme již dříve informovali, policejní sbor Středočeského kraje stále hledá nové kolegy.

Čtěte také: Odolena Voda nabízí nové pracovní příležitosti