Vlak nejede nebo ujel? Víme, co s dětmi v Berouně

Dětské aktivní prvky děti v Berouně využijí již 1. června
 

Na berounském nádraží si s dětmi zpříjemníte čekání na nových „prolézačkách“. Najdete je mezi autobusovým a vlakovým nádražím.

Vizualizace herních prvků

Výběr herních prvků symbolizuje všechny druhy dopravy, pro které je nový dopravní terminál určen. Instalovat se má vláček, osobní automobil taxi, pružinové houpadlo ve tvaru kola a motorky.

Cílem projektu města Beroun, který nemá být dětským hřištěm v pravém slova smyslu, je zvýšit komfort pro cestující. Autoři mysleli na zpříjemnění cesty s malými dětmi i na delší vzdálenosti, kdy je vhodné sezení ve vlaku či autobusu proložit nějakou fyzickou aktivitou.

Pohrát se děti budou moct již začátkem června. Cena by neměla překročit 770 000,- Kč Finance město vytěžilo v rámci Programu švýcarsko – české spolupráce.

 

vedoucí odboru územního plánování a regionálního rozvoje Dana Vilhelmová, autorka projektu

"Přebytek financí z dotace na Autobusový terminál smysluplně využijeme"

Vlivem změny kurzů švýcarského kurzu město Beroun získá v rámci čerpání dotace na Autobusový terminál ještě dalších 13 milionů. Odbor investičího plánování připravuje varianty smysluplného využití tohoto přebytku. Kromě hřiště by rádo uskutečnilo ještě několik dalších projektů.

 

Výluky mezi Berounem a Prahou jsou na pořadu dne

Mezi nimi je úprava cesty z nádraží do centra pro nevidomé (1,4 mil. Kč), pořízení bike boxů na školách (4, 1 mil. Kč), elektronické tabule na vybraných zastávkách MHD (1,4 mil. Kč),

označení zastávek městské hromadné dopravy (1,1 mil. Kč), vybudování parkovacích míst v blízkosti nádraží (660 tis.Kč) nebo konečně pořízení knihobudek, o kterých jsme již psaly. U některých návrhů se ještě čeká na schválení. Veškeré doplňkové aktivity by pak měly být dokončené do konce listopadu.

 

Možná by vás také zajímalo:

Seriál o nádražních restauracích

Vlakem z Prahy do Berouna? Se zpožděním a komplikovaně

O novém soukromém spoji z Prahy do Benešova společnosti Arrira

 

 

 

 

Klíčová slova: