Silničáři opět zaspali i ve Středočeském kraji

Dopravní situace
Zobrazit fotogalerii (5)
 

I přes četná varování meteorologů opět došlo k dopravní kalamitě. Ve Středočeském kraji je uzavřeno šest vozovek.

Celkem šest krajských silnic je mimo provoz. Nenadálé zimní počasí překvapilo především silničáře. „Jednu komunikaci na Příbramsku jsme již dopoledne zprůjezdnili, ostatní vozovky budou postupně během dnešního dne také v provozu. Pouze na silnici v úseku mezi Řevnicemi a Mníškem pod Brdy dochází k pádům stromů, což je velmi nebezpečné. Tato silnice bude uzavřena do té doby, dokud z ní nebudou odstraněny všechny polomy,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera.  

Sjízdné, ale opatrně

Všechny ostatní silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností! Jsou nejen mokré, ale místy na nich ještě leží zbytky sněhu. Ani v následujících dnech se situace příliš nevylepší. Podle prognóz meteorologů nás čeká další sněžení, nebo smíšené přeháňky, a to minimálně do víkendu.  

Mezi aktuálně uzavřené silnice patří následující úseky: 

Okres Příbram  

III/0046  Bohostice – Dolní Líšnice 

Okres Praha západ  

II/105  Jílové u Prahy – Kamenný přívoz  

II/101  Dolní Břežany – Praha  

III/1043  Zvole – Vrané nad Vltavou  

II/116  Řevnice – Mníšek pod Brdy  

Jak bude

Opatrnost je na místě nejen v případě motoristů. Opatrně by se lidé měli pohybovat například kolem střech, v parcích či v lese. Hrozí sesuvy sněhu i pády stromů nebo větví. Výstraha je v platnosti nadále. Navíc pozor! V noci mají být až -4 stupně Celsia. Může se tedy tvořit i ledovka!