Posázaví uspořádalo Fórum cestovního ruchu

Fórum cestovního ruchu představilo turistické novinky
 

Třicet dva zástupců informačních center, obcí, památkových objektů, neziskových organizací a podnikatelů přijelo prezentovat novinky v turistickém ruchu do Týnce nad Sázavou.

Posázaví o.p.s. vytváří nové formy a možnosti ekonomického a turistického využití krajiny a zajišťuje rozvoj a propagaci regionu a jeho turistického potenciálu.

V Týnci nad Sázavou se chystá modernizaci tábořiště u řeky, nová odpočinková plocha v centru města nebo výstavba moderního dopravního terminálu. Připravuje se pět nových cyklotras v mikroregionu Týnecko v délce cca 50 kilometrů. Týnecký hrad pořádá Velikonoce se zdobením kraslic, pletením pomlázky nebo soutěží o „nej“ velikonočního beránka. Uskuteční se také vernisáž výstavy obrazů Eugenie Němcové.

Osada a jahodář

Sdružení Mezi řekami loni pořádalo festival věnovaný posázavskému spisovateli Janu Morávkovi. Nyní připravují publikaci o zaniklé osadě Sekanka a vzpomínku na prvního jahodáře v Čechách Rudolfa Strimpla.

Nová brožura

Ředitel Posázaví o.p.s. Václav Pošmurný chystá na květen vydání propagačního materiál o regionu a jeho příbězích a osobnostech. Jeho anglická verze bude prezentovat posázavské turistické cíle v zahraničí a to v režii Středočeského kraje.

Císařské zlato

Regionální muzeum v Jílovém u Prahy pořádá vzpomínkové akce k 700. výročí narození Karla IV. Výstava Zlato pro Korunu začne 7. května a potrvá do 30. října.

Benešov experimentuje

Petra Orsáková z benešovské radnice představila světelnou laboratoř Experimenta. Za Benešov byly přezentovány  i služby benešovského Bellevue hotelu Karlov.

Klíčová slova: