Perete se za krásnější okolí jako obyvatelé Veltrus?

Před rekonstrukcí
Zobrazit fotogalerii (6)
 

V současné době se jedná o vzniku nového parčíku mezi základní a mateřskou školou. Jedinou otázkou zůstává, jak bude vlastně vypadat. Znáte Nadaci VIA?

Projekt vznikl v rámci Nadace VIA, jeho cílem není jen proměna prostoru, ale i podpora komunitního života v obci. Druhá plánovací schůzka proběhne ve čtvrtek 10.března od osmnácti hodin ve veltruském Hasičském domě.

První impuls

Nadace VIA: věnuje se dvěma tématům – umění žít spolu a umění darovat. Snaží se o rozvoj komunitního života a filantropie. Podporuje ty, kterým není lhostejné vlastní okolí, aktivní lidi tak, aby se filantropie stala běžnou součástí života.

Podnět k žádosti o dar na renovaci přišel ze Sítě mateřských center rodinnému domu Havránek. Odeslána byla 30. června loňského roku, během letních prázdnin se veltruští dozvěděli, že postoupili mezi 12 finalistů a to ze čtyřiatřiceti přihlášených, 1. září se dozvěděli, že patří mezi pětici míst z celé republiky, které si zaslouží proměnu.

Nejlepší projekt

Nezbývalo než vybrat ten nejlepší projekt. V současné době ještě není známa konečná podoba parčíku. První plánovací kolo proběhlo v lednu, druhé v březnu. Výslednou podobu hřiště má v kompetenci architekt Patrik Hoffmam. Čtvrteční plánovací setkání bude především o tom, aby si veřejnost vybrala z jeho návrhů.

Přidáte se?

Výstavba, chcete-li přestavba parčíku, je plánovaná na duben až říjen 2016. Celý projekt má i vlastní tým, který se stará o různé věci kolem výstavby. Patří sem třeba konzultantka Nadace Via, zahradní architektka, nebo lidé, kteří mají na starosti grafickou podobu letáčků. Organizace stále hledá další členy týmu, přidat se můžete i vy.

Klíčová slova: