Cizinec vážně zranil na hlavě muže v Benešově

Služba kriminální policie a vyšetřování v Benešově
 

Až osm let za ublížení na zdraví a výtržnost hrozí mladému cizinci, který na Malém náměstí v Benešově fyzicky napadl pětatřicetiletého muže. Tento týden se ho podařilo zadržet.

Benešovští policisté přijali oznámení o nálezu zraněného muže na Malém náměstí v Benešově, ke kterému došlo v neděli 28. února v pět hodin ráno u místního baru. Muž byl s vážným poraněním hlavy hospitalizován nejprve v benešovské a následně pak v pražské nemocnici.

Násilník se přiznal

Benešovští kriminalisté prověřovali verzi, že těžké zranění mohlo být způsobeno v důsledku fyzického napadení jinou osobou. Dostali se na stopu pachatele, kterého zadrželi ve středu 16. března. Při výslechu se jim podezřelý doznal. 

Souvislost prokázána

„Vážné poranění hlavy zraněný utrpěl v přímé souvislosti s fyzickým incidentem, který se odehrál mezi ním a zadrženým jednadvacetiletým cizincem,“ sdělil tiskový mluvčí Policie ČR Zdeněk Chalupa. 

Hrozí mu osm let vězení

Mladý cizinec čelí trestnímu stíhání pro zločin ublížení na zdraví a přečin výtržnictví. Soud mu může uložit až osmiletý trest odnětí svobody. 

Klíčová slova: