Drogy, alkohol i zákaz řízení, to byly Velikonoce

O Velikonocích byl zvýšený dohled na silnicích
 

Během Velikonoc byl, jako každoročně, zvýšený dohled nad řidiči. Mělničtí policisté se opět potýkali se závažnými přečiny vůči silničnímu provozu.

Nejčastěji řešili nevyhovující technický stav vozidla a s překročení nejvyšší povolené rychlosti. Nechyběli ani řidiči pod vlivem alkoholu nebo drog. Vyskytli se i výtečníci, kteří řídili přes zákaz.  

Ze 761 kontrol 176 přestupků 

Mělničtí policisté během nejkritičtějších dnů, kterými byla neděle a pondělí, zkontrolovali 761 vozidel. Z toho vzešlo 176 dopravních přestupků. Zároveň se na území Mělnicka stalo 13 dopravních nehod. Obvykle se bouralo díky tomu, že řidiči nevěnovali pozornost řízení. Například v Neratovicích měl nehodu šestasedmdesátiletý řidič, který při odbočování přehlédl protijedoucího cyklistu. Nehoda byla naštěstí bez zranění.  

Málo spánku 

Další příčinou má jméno únava. Například u obce Tišice, tady jednatřictiletý řidič narazil postupně do dvou lamp veřejného osvětlení, oplocení, vrat rodinného domu a dvou elektrických kiosků. Škoda se vyhoupla ke sto tisícům korun.  

Chybí ohleduplnost, převažuje nepozornost 

Všechny nehody se obešly bez vážnějšího zranění a neproběhly pod vlivem alkoholu, či drog. Řidičům chybí odpočinek, dodržování pravidel silničního provozu a pozornost.