Japonec pobíhal v pyžamu po sídlišti, pomohl až facebook

Hotel Duo, ze kterého se muž ztratil
 

Obyvatelé Proseku měli akční ráno. Přibližně kolem páté hodiny ranní je vzbudil vrtulník. Z blízkého hotelu Duo se měl ztratit cizinec s těžkou formou demence.

Japonec se ztratil v úterý v brzkých ranních hodinách. Po sídlišti se pohyboval pouze v pyžamu. Situaci navíc komplikovala údajná mužova demence. Uprchlíka měl hledat i vrtulník s termovizí. Tuto informaci ale policejní mluvčí severu ČtiDoma.cz nepotvrdil. Vrtulník podle místních létal od přibližně páté hodiny ranní v nepravidelném kruhu nad Kobylisy a Střížkovem.  

Japonec nalezen díky facebooku!

Cizince se nakonec podařilo najít díky facebooku. Objevila se zde informace o pohřešovaném muži. Japonec v pyžamu byl následně viděn na území Bohnic. Policie přijala upozornění od místní obyvatelky a uprchlíka, který opravdu pobíhal po sídlišti v pyžamu, polapila. 

Co na to policie? 

Podle mluvčího Městské policie Rudolfa Rubeše akce proběhla velmi rychle. "Policie ČR vyhlásila pátrání po seniorovi, který měl odejít z hotelu. Nahlásila to hotelová služba. Strážníci obdrželi popis muže. Ve velmi krátké době jej nalezli. Byl značně dezorientovaný, po ztotožnění jej předali Polici České republiky."