Titanic – výstava plná artefaktů, informací i návštěvníků

Slavné schodiště
Zobrazit fotogalerii (13)
 

Pokud chcete zhlédnout věci lidí, kteří žili před sto lety a zažili jednu z největších námořních katastrof, zajděte se podívat do pražských Letňan. Připlul sem totiž Titanic.

Na začátku výstavy dostane lodní lístek se jménem člověka, který se na „nepotopitelné“ lodi plavil. Na jejím konci potom zkontrolujete, jestli jste přežili, či nikoli. Stejně tak obdržíte elektronického průvodce a začínáte historií mořeplavby, na kterou navazuje krátký film. Ten návštěvníkům přiblíží stavbu Titaniku.

Vyplouváme

Po jeho zhlédnutí už vcházíte na loď. Projdete pokojem, který obývala první třída, k vidění je i ubikace zdejšího personálu. Všude po zdech visí spousta plnohodnotných informací o lodi, její historii a lidech, kteří se zde plavili.

Nejsilnější okamžik

Zřejmě nejsilnější okamžik nastává ve chvíli, kdy vstupujete k fotografii monstrózního lodního schodiště. Výstava má dokonce i český koutek. Čechů se zde mělo plavit 49. Jestli je to informace pravdivá, už dnes nikdo nezjistí. Stejně jako není znám přesný počet cestujících.

Vstupenky

Lístky zakoupíte v předprodeji v síti Ticketportal, a to na určitý den i hodinu. Přes týden zaplatíte 300 korun, o víkendu potom 350. Připravit se musíte na davy lidí, kteří se na plavbu vydávají s vámi. Informací je tolik, že mnohdy návštěvníka unaví. Nejlepší není ani přítmí, ve kterém spoustu věcí pořádně nevidíte. Na závěr plavby se podíváte, jestli jste přežili. Já se plavila ve druhé třídě, byla jsem muž, Čech, utopila jsem se, ale zachránila jsem své dvě děti. Snad budete mít větší štěstí.

Klíčová slova: