Dolnobřežanská desítka vyhrála Zlatý pivní pohár

Miroslav Oliva přebírá ocenění v táborském hotelu Palcát
 

Další úspěch Olivova pivovaru představuje vítězství v kategorii desítek na Pivních slavnostech v Táboře. Letos jde o druhé významné ocenění minipivovaru z Dolních Břežan.

Pivní slavnosti Tábor 2016

Dobrá desítka je základem každého pivovaru, říkají organizátoři pivních slavností. Proto byla jedna z pěti kategorií soutěže o Zlatý pivní pohár, trvající od 23. do 26. března v rámci Mezinárodní přehlídky pivovarů v Táboře, věnována právě tomuto druhu piva. Jednotlivé pivní vzorky hodnotili návštěvníci po dobu čtyř dnů u výstavních stánků, kde mohli hlasovat vhozením kartičky. Pivní slavnosti doprovázely také gastronomické akce a kulturní program. 

O předchozím úspěchu Olivova pivovaru v únoru 2016 jsme informovali: Dolnobřežanská desítka získala Stříbrnou pivní pečeť 2016

Olivův pivovar v Dolních Břežanech zahájil provoz 13. června 2015. Sídlí v rekonstruované budově, která v historii byla postavena jako arcibiskupská konírna. Zařízení pro výrobu piva je od německého výrobce Kaspar Schulz z Bambergu. Na jednu várku se může uvařit 10 hektolitrů. Kromě pivovaru je v provozu také restaurace a pivní lázně. První zmínky o vaření piva v Dolních Břežanech sahají až do roku 1573. V 60. letech minulého století došlo k demolici  původní pivovarské budovy. Nový Olivův Pivovar vaří Dolnobřežanskou 10°, Laser beer, polotmavý York, pšeničný Gari, stout Theodor a India Pale Ale.

Klíčová slova: