Po útěku z blázince zdemoloval rodinný dům a hrozil sebevraždou

Ohrožoval vlastní ženu i děti
 

V pátek krátce před půlnocí přijali policisté oznámení o tom, že v domě v ulici Nad Šutkou v pražských Kobylisích muž napadá svou rodinu. Vypjatá situace skončila zadržením psychicky narušeného muže.

Rodina policistům řekla, že agresor rozbil veškeré vybavení a pravděpodobně vylezl do podkroví. To se hned potvrdilo. Z ulice bylo vidět, že sedí na okenní římse a na policisty křičel, že vyskočí. Policisté navíc tohoto muže znali, protože v červenci 2014 úplně stejně vyhrožoval sebevraždou. V minulosti byl také stíhán za trestný čin nedovoleného ozbrojování.

Policisté použili taser

Část policistů se s mužem snažila vyjednávat. Další muži zákona ze speciální pořádkové jednotky vybaveni speciálními donucovacími prostředky a zbraněmi mezitím vstoupili do domu. Využili situace, kdy muž na chvíli poodešel od okna a za použití taseru ho zpacifikovali.

Osmatřicetiletého agresora potom převezli do nemocnice k ošetření zranění, které si sám způsobil během ničení majetku. Z nemocnice pak putoval zpět do psychiatrické léčebny, odkud tentýž den odešel.