Noc s Andersenem – nuda, nebo příjemný večer?

Autor knihy, Patrick Zandl
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Veřejné čtení z knihy Husákův děda se odehrálo v pátek 1. dubna. Přijet jste mohli do Veltrusy. Z knihy nečetl nikdo jiný než její autor Patrick Zandl. 

V rámci dalšího ročníku noci s Andersenem se četlo ve Veltrusech. Knížka o vzpomínkách na dědečka Patricka Zandla zaznamenala docela velký úspěch nejen na pultech, ale i u příležitosti autorského čtení.

Rezervace místa

Akce probíhala ve zdejší kavárně Důlek. Kapacita byla limitovaná, každý si své místo musel rezervovat, ale prostory kavárny se naplnily. Příchozí si objednávali kávu, čaj a nejrůznější dobroty. Mezitím přišel autor Patrick Zandl. Všichni se pohodlně usadili a mohlo začít čtení.

Autorovy vzpomínky

Vybrány byly nejzajímavější a nejzábavnější kapitoly knihy. Ty byly proloženy hrou na flétnu, které se ujal Boris Kubíček. Autor četl a diváci jeho přednes přijímali s nadšením. Smáli se a doptávali na nejrůznější zajímavosti, nebo nejasnosti. Mezi pauzami ve čtení jste si mohli poslechnout nejen hru na flétnu, ale i nejrůznější autorovi historky.

Debata do pozdních hodin

Po skončení četby nikdo nechtěl odejít. Lidé seděli a dále se doptávali na autorovo dětství, knihy, nebo jeho setkání s premiérem Štrougalem. O tom napsal také jednu povídku a přečetl jí ačkoli patří do jiné knížky. Debata se tedy protáhla do pozdních hodin a návštěvníci byli z průběhu večera nadšeni.

Klíčová slova: