Ve čtvrtek uvidíte slůně

Seznamování
Zobrazit fotogalerii (9)
 

Malý sloník se poprvé představí návštěvníkům ve čtvrtek 7. dubna. Další termín, kdy jej můžete vidět, je pátek osmého. Mládě se postupně seznamuje s ostatními členy stáda.

Když malý slon spí

Sloník se představí netrpělivým návštěvníkům. Vidět ho můžete ve čtvrtek 7. dubna od 10 hodin dopoledne a následně v pátek od jedenácti. O víkendu můžete přijít dokonce už v devět hodin. Narodil se v úterý, ve středu došlo k jeho seznamování s „tetou“ Tamarou.

 

Seznámení s "tetou"

Za asistence chovatelů se den starý sloní sameček seznámil se slonicí, která společně s jeho matkou Janitou přicestovala v roce 2012 ze Srí Lanky. Po deváté hodině byl sloník společně s matkou a Tamarou přiveden do společných prostor. „Tamara mládě očichala a to se od ní pokusilo napít mléka. Po jednom neúspěšném pokusu ale slůně v dalších snahách nepokračovalo. To je známka toho, že si dobře vtisklo svou matku,“ vysvětluje kurátor Pavel Brandl.

 

Další představování

Obě slonice byly klidné, a tak je chovatelé nechali se slůnětem už po půl hodině samostatně ve společných prostorách. Tamara i Janita pak společně žraly, zatímco mládě postávalo mezi nimi. Seznámení tak proběhlo hladce a již zítra čeká Janitu se sloním samečkem setkání s dalšími dvěma členkami stáda – s Gulab a Shanti.

 

Co na to ostatní?

Jaké jsou vzájemné reakce na nový přísrůstek do rodiny? „Tamara ke slůněti natáhla chobot, očichala ho (to už dělala předtím přes bariéru) a pak stály dlouho s Janitou vedle sebe – proto se slůně pokoušelo hledat mléko i u ní. Následně se slonice společně přesunuly k nabídnutému senu a slůně bylo stále mezi nimi. Tamara mu občas dělá tetičku a staví se mezi něj a lidi, ale matka Janita si mládě sama hodně hlídá,“ popsal Brandl.

Klíčová slova:
zoo