Rákosníčkovo hřiště budou mít ve Slaném, ale kde?

Rabasova
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Ve Středočeském kraji se v nejbližší době dočkáme hned dvou Rákosníčkových hřišť. Ve Slaném teď nejvíce řeší, kde by to jejich mělo stát. 

Ve Slaném vyhráli stavbu Rákosníčkova hřiště. Jde o dlouhodobý projekt řetězce supermarketů Lidl. Místní se o něj zasloužili sami ve veřejném hlasování na stránkách řetězce. Město nyní vyhlásilo veřejné hlasování o to, na jakém místě by hřiště mělo stát. Není to žádná legrace, musí totiž splňovat předem určené podmínky.

Slánští nyní mohou vybírat z pěti míst, na vítězné pak budou vodit své ratolesti. Hlasovat je možné na internetových stránkách města. Hřiště tak může vyrůst v Plynárenské, Arbesově, Šultysově, Tomanově nebo Rabasově ulici.

Úspěšný projekt začal v roce 2012, od té doby vzniklo již 59 Rákosníčkových hřišť. V letošním roce by mělo být postaveno dalších jedenáct hřišť po celé republice. O tom, kde bude stát, vždy rozhodují sami obyvatelé. Vyhrávají vždy tři města s největším počtem hlasů. Hlasuje se v kategoriích měst do 10 tisíc, do 25 tisíc, 100 tisíc a nad 100 lidí.