Restaurace Excalibur čest svému jménu nedělá

Nikde ani noha
Zobrazit fotogalerii (18)
 

Žižkovská hospoda Excalibur, ve které vystupuje i známý a tolik opěvovaný zpěvák Tomáš Ortel zeje prázdnotou. Navíc neplatí zaměstnancům a možná ani nemají z čeho, pár štamgatů restauraci nezachrání.

Vstupujeme do místnosti, po pravé straně je bar, za ním slečna a před ním partička drsně vyhlížejících lidí. Procházíme, partička se ztiší, vstupujeme do vedlejší veliké místnosti, ta je prázdná, pár stolů a židlí, jinak nic, ani noha. Servírka je u nás v cuku letu. Objednáváme si pivo a topinky s masovou směsí. Kdybych do restaurace přišla sama a viděla lidi přítomné na baru, respekt by mi zřejmě nedovolil jít dál, Excalibur jsme ale navštívily s kolegyní Kamilou Steinbachovou, takže situace nakonec byla zvládnutelná.

Obvykle hodnotím pouze nádražní restauace, ta zatím poslední a nejlepší se nachází v Senohabech. Dobré pivo, obsluha, jídlo. Senohrabská nádražka je na jedničku

Na topinky jsme chvíli čekaly a byly v pořádku, k pití nám postačil Mušketýr za 27 korun, ten nám na stůl přiletěl v podstatě hned. Pivu nebylo co vytknout, možná kromě toho, že by byla lepší jiná značka než Krušovice. Což občas kritizují lidé v komentářích na Facebooku. V restauraci se dříve čepovaly Dalešice, místní by uvítaly, kdyby se vrátilo podobně dobré pivo.

Po půl hodině jsem se odhodlala ke kontrole toalet. S těmi tedy rozhodně nemůžu být spokojená. Staletá špína, zrezivělá mísa, hrůza. Na druhou stranu kvituji, že dveře šly alespoň zamykat. Podle Facebookových komentářů je zde možné najít například injekční stříkačky, nebo marihuanu.

Hodnotíme.

Této hospodě dávám čtyři body z deseti. Kvituji, že servírka byla opravdu rychlá, dokonce za námi tak čtyřikrát přišla, aby se ujistila, že nám nic nechybí. Pivo se dalo pít a topinky nám daly to, co bychom od nich očekávaly. Záchody hrůza, čistota žádná, ať v prostorách restaurace, nebo na toaletách. Nejvíc mne zaráží, že kromě, asi čtyřech lidí na baru tady nebyla ani noha. I kdybych zavřela obě oči, lepší hodnocení dát nemohu. Možná by Ortel měl koncertovat v lepších podnicích.

           4 z 10

Klíčová slova: