Policie dopadla drogově závislého vyděrače

Obvodní oddělení Policie ČR Brandýs nad Labem
 

V minulosti byl stíhaný za násilnou a majetkovou trestnou činnost. V Čelákovicích se střelnou zbraní požadoval peníze od prodavačky. Dopadli ho policisté z Brandýsa nad Labem.

Jednatřicetiletý muž ve středu 20. dubna dopoledne v prodejně na ulici Masarykova v Čelákovicích požadoval od obsluhy vydání částky 400,- Kč. Dokonce vytáhl střelnou zbraň. "Žena za pultem začala hlasitě křičet, ať jde pryč, na to jí řekl, že jí peníze vrátí a ať na něj nekřičí, že on na ni také nekřičí ,a odešel," popsala událost tisková mluvčí policie Eva Kropáčová.

Pistole jako záloha

Dále pokračoval do další provozovny v ulici Sedláčkova. "Zde obsluze vysvětloval, že má rozbité auto a potřebuje nářadí. Žena mu vysvětlila, že žádné neprodávají, a sika klíč, na který ukazuje, mu půjčí, když tam nechá zálohu 120,- Kč. Místo peněz jí však nabídl, že jí tam jako zálohu nechá pistoli, což odmítla," říká o podivném chování mluvčí Eva Kropáčová.

Závislý násilník je ve vazbě

Kriminalisté zjistili totožnost muže a vyhlásili celostátní pátrání. K dopadení pomohla pozorná řidička tramvaje v Praze. "Při výslechu vyšlo najevo, že si nářadí na opravu vozidla chtěl půjčit pro svého kamaráda, kterého náhodou potkal v Čelákovicích, kam dorazil večer z Prahy. Peníze v další provozovně chtěl na požadovanou zálohu," vysvětlila Eva Kropáčová. Policisté muže obvinili z trestného činu vydírání, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až osmi let. Obviněný je dlouhodobě drogově závislý recidivista, v minulosti stíhaný pro násilnou, majetkovou a další protiprávní činnost; byl umístěn do vazební věznice v Ruzyni.

Klíčová slova: