Hlavní nádraží nebo pražský magistrát, tam jsou hlášené bomby

Bomby jsou hlášeny na deseti místech Čech
 

Anonym dnes pohrozil bombami na minimálně deseti místech České republiky. Mají mezi nimi být Hlavní nádraží v Praze, Plzni nebo Pardubicích. Podobně byly bomby nahlášeny na pražském či pardubickém magistrátu. 

Na deseti místech České republiky je ohlášeno uložení bomby. Policie zahájila rozsáhlou akci, v rámci které evakuuje osoby z daných lokalit. Jedná se o velká vlaková nádraží – především má jít o Hlavní nádraží v Praze, Pardubicích a Plzni. Dále je bomba ohlášená na pardubickém i pražském magistrátu. „Ano, mohu potvrdit, že v dopoledních hodinách bylo nahlášené umístění bomby v budově Magistrátu, proběhla evakuace Škodova paláce, částečná evakuace budovy na Mariánském náměstí a samozřejmě probíhá prohlídka všech budov Magistrátu, akci vede policie ČR,“ říká Vít Hofman, mluvčí Magistrátu hlavního města Prahy.

Vlaky nabírají zpoždění, vlaková doprava byla přerušená krátce po dvanácté hodině a k jejímu obnovení dojde, až policisté prohledají všechna inkriminovaná místa. „Zpoždění vlaků budeme znát, až se obnoví provoz, ten bude přerušen, dokud policie nedá vědět, ta řídí celý zásah, výluka začala po dvanácté hodině,“ říká mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Policie z důvodu bezpečnosti nechce prozradit, na kterých místech mají bomby ležet. „My jsme ta místa nespecifikovali, na linku 158 a nejen na ní bylo v ranních hodinách hlášeno uložení nástražných výbušných systémů v rámci celé České republiky, byly tam jak státní instituce, tak vlaková nádraží. V tuto chvíli probíhají opatření, jaká, to z taktických důvodů nemůžeme říct,“ dodává mluvčí policejního prezidia Markéta Janovská.

Fotografie: Autor: Daniel Baránek, licence:CC BY-SA zdroj: wikipedia.cz