Zubožená fenka Anička zemřela

Slezina způsobovala krvácení do břicha
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Anička, kterou minulý týden zachránili v Líbeznicích, zemřela. Tělo fenky francouzského buldočka nevydrželo zátěž, kterou jí způsobovaly četné zdravotní problémy. 

Aničku našli minulý týden u policejní stanice v Líbeznicích, ve středu desátého května podlehla všem svým zraněním. Podstoupila operaci, při které jí byla odstraněna obří slezina, ta měla velikost jedné šestiny těla zvířete. V době nálezu ji sužoval zánět v očích a otok za rohovkou, prakticky neviděla a neměla ani vyhlídky na to, že by se jí zrak plně vrátil. Se slezinou vážila 6 kilogramů, po jejím odstraněni jen něco málo přes pět a bylo jí sedm let.

O Aničce jsme poprvé informovali minulý týden. Zubožený pes čekal na smrt

Dále byla Andulka podvyživená a měla tak přerostlé drápy, že pomalu nemohla chodit. Navíc byla velmi překyselená a natržená slezina fence způsobovala krvácení do břicha. „Pejska přivezla veterinární záchranka na veterinární kliniku do Stodůlek, tam byl pes léčený, co přesně bylo příčinou úmrtí, byl kompletně celý stav psa,“ řekl nám jeden ze zaměstnanců DogPointu, kde Andulka strávila svoje poslední dny.  

Klíčová slova:
pes