Když blešák, tak v Holešovické tržnici

Pán vystavoval jen zlomek budíků z toho kolik jich má
Zobrazit fotogalerii (23)
 

První bleší trhy proběhly v tržnici v Holešovicích. Volný prostor tak ožil díky několika stánkům s nejrůznějšími věcmi. Rozhodně lepší blešák než v Kolbence.

Je libo starobylou manikúru?

Bleší trhy odstartovaly v pátek 13. května v osm hodin ráno. Probíhat měly přibližně do pěti hodin. Prodejci tady byli různí, většinou se jednalo o lidi, kteří na podobných trzích prodávají pravidelně. A co všechno se tady dalo pořídit?

 

Mohli jste zakoupit nejrůznější šperky, odznaky, nádobí, ale i oblečení. Samozřejmě nechyběl stánek s nejrůznější veteší, bohužel právě jeho majitel mi důrazně zakázal fotit, ač jsem měla povolení od pořadatelů. Seděl na zemi, uprostřed svého krámku, a za fotku zboží, mezi kterým byly především nejrůznější nože a veteš, by si představoval finanční hotovost. Podobně mne odbyli ještě u jednoho stánku, jehož zboží představovaly především nejrůznější historické půllitry.

V minulosti už jste o bleších trzích číst mohli. S těmi jsme ale spokojeni nebyli. Zlodějna, bláto, veteš - i tak vypadají bleší trhy
Zdejší maskot, odpočinek na "zboží"

Návštěvníky blešáku vítala slavobrána z balónků nebo nafukovací obr s nápisem „Vítá vás“. Prodejci měli stánky, na které jsme z bleších trhů zvyklí, buď plachty položené na zemi, nebo rozkládací stoly se sezením. Zprvu to vypadalo, že bude pršet, nakonec ale počasí nezlobilo a trhy se vyvedly. Dorazilo i dost návštěvníků, kteří nejen obdivovali, ale hlavně kupovali. Nechyběl ani maskot v podobě velkého vypelichaného králíka. Ten rozdával letáčky už u hlavního vstupu, na samotný trh si přešel spíše tak trochu odpočinout. 

Klíčová slova:
trh