Tip na víkend? Závody na koloběžkách a kolech či sraz u muflonů

Chcete se podívat za mláďaty muflona? Pojmenujte je a přijďte na křtiny
 

Chcete si nadcházející víkend co nejlépe vychutnat? Pěkné počasí přeje procházkám v rozkvetlých zahradách a lesích, různým druhům sportů i kulturním zážitkům. Nezapomeňte pozdravit mufloní mláďata.

Vykročte do nadcházejícího víkendu aktivně. V sobotu odpoledne probíhají v Černošicích Závody na koloběžkách, tam nesmíte chybět. Jestli nemáte vlastní koloběžku, nebojte se, na akci budou koloběžky k zapůjčení k dispozici. Akce je vhodná pro rodiče s dětmi anebo dospělé se sportovním duchem.

 

Možná byste si raději odpočinuli ve stínu přírody. To vůbec nevadí, právě od toho jsou křtiny mufloních mláďat. Jestli máte rádi zvířátka a rádi byste se za nimi podívali, je akce Pojmenuj muflona určena právě vám. Od Velikonoc se totiž v mufloním stádu v chuchelském zookoutku narodilo 5 muflončat. Mláďata jsou zdravá, ale ještě čekají na své jméno. Můžete jim navrhovat jména na Facebooku a potom se na ně podívat na sobotní akci 21. května od 14 hodin. Autoři vítězných návrhů muflončat se mohou dostat až do mufloního výběhu!

 

 

Fascinuje vás, jak všechno tak nádherně kvete? To jste ještě nebyli na zámku Štiřín, který se nachází východně od Prahy. Rozkvetlý zámek Štiřín má více jak dvanáctiletou tradici, letos se už po třinácté můžete projít parkem s kvetoucími rododendrony. Bohatý celodenní program uskutečněný v zahradách bude zakončený povídáním s Ondřejem Neffem o Japonských zahradách.

 

Kam v neděli?

Co takhle zajít na komedii do divadla. Navíc na takovou, kterou nikde jinde neuvidíte. Divadelní hra Komedie o svatém Ivanovi je hrou o čtyřech zpěvech, kterou studenti a vyučující nacvičili v podobě, jak se hrála po hospodách a radničních sálech v Podkrkonoší na počátku 19. století. Určitě se na představení pobavíte a dýchne na vás duch dob minulých.

 

Nemělo by vám uniknout ani Mistrovství regionu v cross country. Jde o závod horských kol, na který se můžete přihlásit i vy. Na vítěze v každé kategorii čeká unikátní duhový cyklodres, navíc šampioni i jeho další dva následovníci získají soutěžní poháry. Závod je vhodný i pro rekreační cyklisty, ale závodit mohou dokonce i děti. Jen budou výsledky odděleny od mistrů v oboru. Start i cíl celého cyklopodniku je v Klíčanech.