Hasiči trénovali vyprošťování osob, auto upravil bagr

 

Dobrovolní hasiči z jednotky Černošice-Mokropsy chtějí být na zásah důkladně připraveni, a tak nacvičovali vyprošťování osob z havarovaných vozidel a předlékařské pomoci. Tentokrát si cvičení ještě o něco ztížili. 

Když je člověk na nejrůznější životní situace dobře připraven, tak se mu samozřejmě pak zvládají lépe. Stoprocentně to platí i o záchranářích, kteří mohou mít v rukách lidské životy. Záleží nejen na rychlosti zásahu, ale i jeho kvalitě a odbornosti. "Tentokrát jsme simulovali nehodu třídveřového vozu, který je na vyprošťování mnohem komplikovanější než častější pětidveřový," popsal velitel zásahové jednotky Tomáš Havlík.

Aby byla práce ještě o něco složitější, byl vůz navíc upraven bagrem. Dostat se dovnitř a zase ven bylo tedy i tak trochu o gymnastických schopnostech. V každém případě byl výcvik opět přínosný. "Stále dokola se ukazuje, že selský rozum je správná volba, protože papír snese vše," usmíval se Havlík. 

O tom, že hasiči z Černošic mají celkem napilno, svědčí i počet jejich výjezdů. Za poslední dny zasahovali například u nehody Octavie nebo třeba likvidovali požár rodinného domu.