Video: "35 lidí přijde o práci," vzlykal muž při zatýkání

Spoutali ho, plakal, policii neobměkčil
 

Nezbedové za volantem, jeden řídil zfetovaný, druhý s platným zákazem řízení. Řidič se zákazem se policistům dokonce rozplakal. První přestupek proběhl v noci na sobotu a druhý v sobotu, oba hříšníci jsou z Prahy.

Policisté chtěli auto jenom zkontrolovat, ale všimli si neobvyklého chování řidiče a spolujezdce, ti se stihli před kontrolou bleskurychle vyměnit. Původnímu řidiči policisté zjistili platný zákaz řízení. Muž ho měl vyslovený až do roku 2017. Sice se rozplakal a tvrdil, že díky incidentu přijde 35 lídí o práci, na policii to ale neplatilo. Nyní je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí.

A proč se muži prohodili? „Na to se policistům dostalo vysvětlení, že je vlastně devětatřicetiletý muž dobroděj, který toto riziko podstoupil pro kamaráda, který sice má řidičák, ale bojí se jezdit po Praze,“ řekl Tomáš Hulan, mluvčí pražské policie.

Další provinilec byl také zastaven při běžné silniční kontrole, ten ale řídil pod vlivem drog. „V prvopočátku probíhala kontrola stejně jako každá jiná. Policisté zkontrolovali muži doklady předepsané k řízení a provozu vozidla. Přitom se ho doptávali, zda před jízdou nebo během jízdy požil alkohol nebo omamné a psychotropní látky,“ pokračuje Hulan.

Dechová zkouška dopadla pro řidiče dobře, horší to bylo s testem na drogy. Ten vyšel pozitivní a policisté později v autě našli překvapující nález. „V autě našli hned dva sáčky s přítlačnou lištou obsahující víc než šest gramů sypké látky. Analýza pak prokázala, že obsahem jednoho sáčku je pervitin a druhého droga MDMA,“ dodává Hulan. Muži hrozí až čtyři roky ve vězení.