Bouřky se valí na Česko s mnohem větší intenzitou

Nezapomeňte na deštníky
 

Od pátku a zřejmě až do pondělí bude v platnosti nová výstraha Českého hydrometeorologického ústavu. Bouřky by se měly začít objevovat již v pátek odpoledne.

Bouřky přijdou v pátek a zřejmě s mnohem větší intenzitou než v pondělí. Páteční situace bude špatná především na východě Čech, ve středočeském kraji a Praze. Podle meteoroložky Dagmar Honsové by měla být výstraha rozšířená zřejmě až do pondělí. Platit bude na velmi silné bouřky, které s sebou znovu mohou přinést i kroupy. Stejně tak hrozí zaplavování níže položených míst a sklepů.

Jak a kde počasí úřadovalo nejvíce? Bouřky a kroupy devastovaly střední Čechy

„Výstraha bude zítra aktualizovaná, a to na celé území. Bude se jednat o silné bouřky, ty přijdou i v neděli. V tuto chvíli to dokonce vypadá, že výstraha na silné bouřky bude rozšířená až do pondělí,“ říká Honsová. Může se opakovat situace ze začátku týdne, kdy na některých místech napadly hromady krup a výjimkou nebyly ani přívalové deště. „Bohužel se může opakovat situace, kterou jsme tento týden již zažili. Dnes na východě a zítra na celém území mohou být bouřky ještě intenzivnější než minule,“ dodává Honsová.

 

A jak to bude vypadat s teplotami? V sobotu naměříme až 26 stupňů, v neděli potom kolem osmadvaceti a v pondělí teploty klesnou na 25 stupňů Celsia. Pokud vás někde chytne bouřka, neprodleně se odeberte do bezpečí, taková zastávka metra nebo obchod klidně postačí, nebezpečí úrazu bleskem není legrace. 

Klíčová slova: