Tragická nehoda! Autobus plný dětí havaroval u Slaného

U Slaného se stala tragédie
 

Špatná zpráva přišla ze silnice první třídy u Blahotic u Slaného, kde se srazilo osobní auto s autobusem. Zamrazilo z toho o to víc, že jím cestovalo kolem třiceti dětí. Těm se sice naštěstí nic vážného nestalo, to už však bohužel nejde o říct o osádce vozu. 

V osobním voze zůstaly po srážce zaklíněné dvě osoby. Řidič nehodu nepřežil, jeho spolujezdkyně byla transportována vrtulníkem do pražské nemocnice. "Do Motola byly převezeny i dvě děti. Ale šlo jen o preventivní opatření," potvrdila policejní mluvčí Michaela Nováková. 

I když autobus skončil v příkopu, nemělo by u dětí jít o žádná vážnější zranění. Příčiny nehody se zatím vyšetřují. Jisté však je, že řidič fordu vjel u Blahotic do protisměru a už nedokázal zabránit čelnímu střetu. Proč se tak stalo, se však zatím neví. Záchranáři ho i přes rychlou pomoc nedokázali udržet při životě. Škoda byla vyčíslena na 500 tisíc korun.

Není to jediná nehoda tohoto víkendu, při níž si to řidič namířil do protisměru. Stejně tak se vedlo i šoférovi na Kladensku. V tomto případě však ještě záchranné složky mohly díky rychlému transportu do nemocnice bojovat o jeho život.