Boj o život! Motorkář skončil pod koly auta

 

Něco takového se nevidí každý den a většina z nás by jistě takový pohled oželela. Motorka na několik kusů, záchranáři snažící se zachránit lidské životy a zasahující vrtulník. Bohužel to není scéna z katastrofického filmu, ale realita dnešní nehody v Dobřichovicích. 

Na téma motorkářů by se dalo hovořit dlouhé hodiny a stejně bychom se nejspíš nedostali jednoznačnému závěru. Jedni je milují a obdivují, druzí je kritizují za jejich bezohlednost na silnicích. Kde je pravda? Těžko říct. V každém případě dnešní nehoda z Dobřichovic je jasným důkazem, že jízda na motorce je hazard se životem. 

Podle statistik umírá motorkář čtyřikrát častěji než řidič osobního auta.

Když dojde ke střetu motorky s osobním vozidlem, většinou to logicky odnese méně chráněný řidič. Stejné to bylo i v tomto případě. Na místě zasahovali hasiči z Řevnic, dobrovolní hasiči z Mokropsů a záchranná služba Trans Hospital. "Nejprve jsme řídili dopravdu, což později převzala městská policie. Dále naše jednotka pomáhala s ošetřením zraněného a jeho transportem do vrtulníku, následně pak odstranila vozidla z komunikace a uklidila silnici," popsal člen černošických dobrovolných hasičů František Cajthaml. 

Podle informací od záchranářů byl stav transportovaného pacienta velmi vážný, ale stabilizovaný. Jeho naděje na přežití tak byly poměrně vysoké. V každém případě to dnes není jediná vážná nehoda. Obě se staly hned ráno. Zatímco první se zřejmě obešla bez obětí na životech, ve druhém případě bohužel řidič dodávky takové štěstí neměl.