Foto: Mezi ploty nadupané hudbou

Zobrazit fotogalerii (33)
 

Druhý den festivalu Mezi ploty byl prohřátý sluncem. Složení kapel se zdálo ještě lepší než v sobotu. Jaké to bylo a koho jste mohli vidět?

Druhý den festivalu Mezi ploty už nebyl tak punkový, vše probíhalo, jak mělo. Na pódiích se střídali umělci, diváci nadšeně tleskali a žádali si přídavky. Počasí přálo, bylo spíš vedro, ale to nikomu po propršené sobotě moc nevadilo. Valná většina posluchačů se odebírala na hlavní stage. Tady vystupovalo Imodium, Rybičky 48, Jaroslav Uhlíř, Vladimír Mišík, kapela Sto zvířat a Michal Hrůza. „Dneska je to nadupaný, přišel jsem hlavně na Imodium a Rybičky,“ říká jeden z posluchačů Martin Stodola.

 

To ale nebyla jediná scéna, kterou jste mohli navštívit. Bylo možné jít na otevřené umění, alternativu nebo třeba na rodinou stage. Problémem zůstávaly přecpané koše. Sice oproti sobotě přibylo pár popelnic, ale i tak nestačily náporu návštěvníků.

O prvním festivalovém dnu se můžete dočíst v článku: První den Mezi ploty byl opravdu punkový

Obdiv sklidila punková kapela Rybičky 48. Jejich kytarista zůstal na dovolené, chytil totiž prapodivnou střevní chřipku, a tak si ho tady nechali v nemocnici. Druhý háček zůstal ve zpěvákovi Kubovi. Přišel o hlasivky, a tak se jeho zpěv připomínal spíš Vojtka z Kabátů. Ale koncert nechtěli rušit, nejen že rádi vystupují na této akci, která otevírá bohnickou léčebnu široké veřejnosti, ale navíc by neradi zklamali fanoušky. Pomohl tedy kde kdo, třeba Pekař, který s Rybičkami teď vystupuje na „Slibuju, že už nebudu pít“ tourné nebo jejich manažer. Fanoušci skupinu odměnili potleskem. „Rybičky byly super, vůbec nechápu, jak to zvládly, už se těším na jejich koncert na Smíchov,“ říká fanynka Tereza Nová.

 

Vyvrcholením večera byl Michal Hrůza na hlavní scéně a Lenka Dusilová na alternativně. Michal Hrůza se mi ještě loni vůbec nelíbil, po úrazu a dlouhé rekonvalescenci to nebyl on. Dneska mohu říct – běžte se na něj podívat! Je v kondici a zpívá jako dřív.

 

Na akci nechyběly samozřejmě ani workshopy a takzvaná srdíčka. V těch jste si mohli popovídat s odborníky a zjistit, jestli vás netrápí psychický problém a jak poznat schizofrenii. Letošní ročník byl 24., na ten jubilejní, kterým Mezi ploty oslaví čtvrtstoletí, si musíme zase rok počkat.