"Zachraňoval" bójku ve Vltavě, vytáhli ho strážníci

Člun poříčního oddílu městské policie
 

Topícího zachránili strážníci z poříčního útvaru městské policie u Železničního mostu. Kuriozní vysvětlení se jim pak dostalo od opilého a podchlazeného muže, kterého odvezla záchranka.

K události došlo poblíž přívozu

V sobotu dopoledne přijali strážníci z Poříčního útvaru Městské policie Praha oznámení o topícím se muži ve Vltavě u Železničního mostu. Ve služební lodi ihned vyrazili na místo. 

U improvizované bóje hlídka spatřila polonahého muže, který hlasitě volal o pomoc a zanořoval se pod vodu. Strážníci vytáhli vysíleného muže pomocí záchranného lana na palubu. Podchlazeného zabalila hlídka do termo fólie a přivolala záchrannou službu.

Z muže byl cítit alkohol a strážníkům sdělil, že si spletl improvizovanou bójku s topícím se dítětem, kterému se vydal na pomoc. Nebyl pak schopen doplavat zpět na břeh. Záchranná služba ho převezla do jedné z pražských nemocnic.

Městští strážníci se zkrátka ve službě nenudí. Nedávno odchytávali veleštíra v koupelně v Modřanech, jindy je zase chtěl podplatit opilý řidič, který tvrdil, že neumí řídit.

Klíčová slova: