Rozzuřený pes napadl strážníka! Zneškodnili ho střelou do hrudi

Strážníci reagovali rychle
 

Tohle vážně nebyla sranda! Kladenští strážníci se nejspíš nestačili divit, když dorazili do areálu jedné firmy. Pobíhal tam totiž německý ovčák, který spíš než psa připomínal rozzuřeného vlkodlaka z hollywoodských filmů. Jednoho z policistů zvíře dokonce napadlo.

Pes nebyl označen žádnou identifikační známkou a všechny pokusy o jeho odchycení selhaly. Jeden ze zasahujících mužů může dokonce hovořit o velkém štěstí, že neskončil v nemocnici. "Když se strážník přiblížil, pes na něj zaútočil. Zakousl se mu do uniformy a roztrhnul ji. Nic se mu naštěstí nestalo," potvrdila Markéta Fröhlichová z kladenské městské policie.  

Víte, že podle statistik mají většinu napadení na svědomí tak zvaná služební plemena jako dobrmani nebo němečtí ovčáci? "Bojoví" psi se v tomto ohledu krčí na chvostu. Třeba ze 35 tisíc pokousání jich pouhých 15 připadá na pitbulla.

Další "manévry" tak strážníci vzdali. Padlo rozhodnutí, že se použije narkotizační puška a přivolaný veterinář namíchal uspávací směs. Speciálně vyškolený strážník zvíře zasáhl do hrudi z okénka služebního vozidla. První střela však do těla psa nevypustila uspávací roztok, proto musel na řadu přijít druhý pokus. Ten už byl úspěšný. 

Psovi byla následně ovázána tlama obinadlem a byl převezen k veterináři na prohlídku. "Zvíře bylo umístěno do útulku, kde už si ho však vyzvedl majitel," upřesnila Fröhlichová. Ne vždy však končí napadení psem takto. Bohužel se najdou i mnohem smutnější případy.