Nestihli dojet do porodnice, žena rodila v autě

Záchranka odvezla dvě pobodané ženy
 

Pánové, ruku na srdce. Umíte se vžít do situace, kdy vezete svoji drahou polovičku do porodnice, ale jaksi se to nepovede? Pro muže na Příbramsku a jeho manželku přitom nešlo o žádnou teorii, ale reálnou situaci! O to krušnější, že to byl její první porod.

Případy, kdy byl manžel přítomen u porodu, ale složilo ho to dřív než rodičku, jsou známé. Takže pánové, i když jste sebevětší tvrďáci, občas přijdou situace, kdy se daleko víc projeví ženská síla. Tahle situace mezi ně naštěstí nepatří. Nastávající tatínek se snažil prvorodičku rychle dostat vlastním autem do porodnice. Jenže osud neplánoval nemocniční sál ani zkušený dohled lékařů. 

Nejznámějším porodem v autě je video, které na youtube vidělo už přes 36 milionů lidí. Lesia Pettijohn z Texasu přivedla na svět své třetí dítě skoro v přímém přenosu.

Všechno totiž vzalo rychlý spád. Muž musel zastavit a spojit se s dispečerkou operačního střediska. Ta mu krok za krokem radila, jak postupovat a co dělat. Samozřejmě oba hlavní aktéry stále uklidňovala. Dobrá věc se nakonec podařila! Po několika minutách si hrdý tatínek mohl poprvé pochovat holčičku, kterou sám odrodil. 

Zanedlouho přijeli i záchranáři a zkontrolovali stav maminky i dítěte. Ten byl naštěstí bez problémů. Přesto je samozřejmě transportovali na gynekologicko-porodnické oddělení příbramské nemocnice. Své o porodu "za jízdy" vědí i berounští policisté. Pomáhali totiž úspěšně na svět miminku přímo na dálnici D5.