Muž spadl ze skály u Libčic nad Vltavou. Těžce se zranil

Specializovaná lezecká skupina z hasičské stanice v Krči
 

Speciální lezecká skupina hasičů a dva vrtulníky pomáhaly se záchranou života muže, který spadl ze skály poblíž železniční zástávky Řež u Prahy.

Vycvičit se proti teroristickým útokům budou moci všichni policisti

K nešťastné události došlo přibližně v 10,15 hodin poblíž železniční zastávky Řež u Prahy. Ze skály nad železniční tratí spadl muž na těžko přístupné místo. 

"U nehody zasahovali hasiči ze stanice Roztoky a drážní hasiči. Dále zraněného zachraňovali členové speciální lezecké skupiny z Hasičského záchranného sboru Krč. Ti ho pomocí vakuové vany naložili do policejního vrtulníku, ze kterého byl následně přeložen do vrtulníku záchranné služby," popsal akci mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

"Pacient měl poranění páteře a nehybné dolní končetiny. Po nasazení plicní ventilace byl transportován do nemocnice v Motole," upřesnila další postup mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová.

Velmi podobná situace nastala v neděli 8. listopadu 2015 odpoledne. Tehdy také spadl muž v této lokalitě do těžko přístupného terénu. Stejně tak ho museli zachraňovat dva vrtulníky, kdy jeden menší s podvěsem ho vytáhl a druhý následně trasportoval do nemocnice.

Klíčová slova: