Kde najdete poslední odpočinek? V lese

Les vzpomínek
Zobrazit fotogalerii (8)
 

Varianty jsou různé, v poslední době se čím dál více rozmáhají alternativy a nejrůznější novinky. Například v Ďáblicích najdete Les vzpomínek.

Jedná se o prostranství na hřbitově plné stromů, je tady i posezení, obřadní síň a „studánka“. Les vzpomínek je jedinečný prostor pro poslední rozloučení, vzpomínání přímo v přírodě, poslední přání nebo současné umění.

 

A jak to probíhá? Po posledním rozloučení se zemřelými vyberete strom, ke kterému je vysypán popel. Na kmen stromu potom bude připevněna tabulka se jménem toho, kdo tady odpočívá. Do země pod stromem potom můžete vysadit květiny nebo položit nejrůznější předměty.

Co ještě skrývá zdejší hřbitov? Například místo, kde jsou pohřbívání lidé, u nichž není známa identita. Hřbitov neznámých - tady běhá mráz po zádech! Další hřbtov, který jsme pro vás navštívili a kde se budete možná i trochu bát, je v pražských Bohnicích. Foto: Hřbitov bláznů, tady ožijí vaše noční můry

Jde o čím dál tím více oblíbenou možnost posledního rozloučení. Navíc se jedná o levnější variantu, než kterou je hrob. Nemusíte sem chodit příliš často, omývat náhrobek nebo mít strach, že vám „okýnko“ někdo vykrade.

 

Lesem vzpomínek vás rády provedou jeho zakladatelky. Přiblíží vám fungování a filosofii tohoto ojedinělého projektu. Nájem urnového místa a služby s tím spojené vás na deset let vyjdou na 4.128 korun pod památečním stromem, pod stromem 1. kategorie potom na 5.218 korun.