Chuť na kafe a panáka ji může stát tři roky života

Na kávě si nepochutnala
 

Bez peněz do hospody nelez, zní jedno moudré přísloví. Žena z Prahy se tím řídila, přesto nejspíš měla neodolatelné nutkání dát si kávu a nějakého toho panáčka. A tak vymyslela, jak si dát zadarmo trošku do nosu. 

Bohužel pro ni však měl plán značné trhliny. Naplánovala si, že skočí do obchodního domu v Kladně v Kleinerově ulici a co si vyhlédne, to si prostě odnese. Pro většinu z nás normální věc, protože to dovedeme až do konce. Tato žena se ale nechystala k platit. Nicméně jaksi nepočítala s bdělostí tamní ochranky. 

Krádeží v supermarketech stále přibývá. Každý rok zmizí z regálů zboží za zhruba 10 miliard korun. Největší "zájem" je o oblečení nebo drogerii.

Ostraha obchoďáku měla oči na stopkách a dobře si všimla, že se zlodějka snaží odnést osm kusů kávy a láhev tvrdého alkoholu. Pracovník bezpečností služby tašku chytil, žena se mu však vysmekla a utekla. "Policisté ji chytli až v ulici Dukelských hrdinů. Ukradené zboží už u sebe neměla," potvrdila mluvší kladenských policistů Michaela Nováková.

I když jde v podstatě o hloupost, žena na to může tvrdě doplatit. Za krádež jí totiž hrozí až tři roky ve vězení. Podezřelá měla jasnou vizi, co chce ukrást. Na rozdíl od tohoto chlápka, který bral vše, co mu přišlo pod ruku. Žebřík nebo telefon, vždyť je to vlastně úplně jedno.