Přichází změny ve vlakových spojeních. Jaké to jsou?

Přichází letní jízdní řád
 

Od neděle 12. června se kvůli nadcházejícím letním prázdninám změní jízdní řády některých vlakových spojů. Některé spoje budou omezeny, jiné se naopak rozšíří. Od nového školního roku vznikne pro školáky nový spoj Olbramovice - Sedlčany.

V neděli 12. června se ve středu Čech změní jízdní řády některých vlakových spojení. V platnost přijde letní jízdní řád, který by podle slibů Českých drah neměl cestující nijak závažně omezit a naopak by jim měl cestování usnadnit.

České dráhy slibují zlepšení spojů

Změna je připravena pro trať 062 Chlumec nad Cidlinou – Městec Králové – Křinec

Během roku jezdí osobní vlak po trati Chlumec nad Cidlinou - Městec Králové - Křinec v čase 7:27 a 7:33. V letním režimu bude vlak jezdit pouze v 7:33, dřívější spoj bude do začátku dalšího školního roku zrušený.

Rozšíření dostane trať 121 Praha - Hostivice - Středokluky

Nejvýraznějších změn se dočká trasa Hostivice - Středokluky. O víkendech budou časy projíždějících vlaků lépe přizpůsobeny a budou jezdit v pravidelných intervalech. Pracovní dny si ponechají čtyři páry vlaků během ranní špičky, začátek provozu bude posunut o jednu hodinu, vlaky budou tedy jezdit od pěti do osmi ráno. V průběhu odpolední špičky jezdily doposud jen tři páry vlaků, nyní se jejich počet zdvojnásobí, jezdit budou v pravidelném hodinovém intervalu od dvou do osmi hodin večer.

Část Neratovic se uzavře kvůli kácení stromů, přečtěte si více informací.

V souvislosti s úpravami trati 121 projdou změnou i další vlaková spojení. Brzký ranní vlak na trati 122, který vyjíždí z Prahy-Vršovic a končí v Hostivicích, bude jezdit o 75 minut později.

Na trati 120 bude zrušen ranní vlak Sp 1908 v úseku z Hostivice do Prahy-Masarykova nádraží. 

Úsek Beroun - Rakovník bude zpožděný o dvě minuty

Odpolední vlak z Rakovníka bude vyjíždět o dvě minuty později než dříve, výjezd je tedy naplánovaný na 16:52. Dvouminutové zpoždění bude mít i nový přípoj z Loun do Berouna a stejně tak vlak v úseku Lašovice - Rakovník.

Po prázdninách se zavede nový spoj pro školáky

Prvního září začnou jezdit nově vlaky na Trase Olbramovice - Sedlčany. Z Olbramovic bude vyjíždět ve 14:39, ze Sedlčan 15:35.

V Milovicích odstartuje Votvírák 2016, jaká omezení město připravilo?