Votvírák začal! Pohlídá ho 250 policistů

Na Votvírák 2016 míří tisíce lidí
 

Milovníci festivalů jásají. Brány letošního Votvíráku se otevřely a na návštěvníky čekají ty nejlepší hudební skupiny. Na pořádek dohlíží místní policie, obavy jsou ale zatím pouze ze špatného počasí.

Dnes hodinu po poledni odstartoval jubilejní desátý ročník Votvíráku, který tak na letišti v Milovicích otevřel letošní festivalovou sezonu.

Průběh festivalu kontrolují policisté

První hudební skupinou, která vystoupí na pódiu, je skupina Kryštof, na kterou čeká od rána velké množství fanoušků a jejich počty se stále navyšují. V souvislosti s očekávanou vysokou návštěvností přijala místní policie zvláštní opatření, uzavřené jsou některé silnice, jejichž trasa je vedená přes objížďky.

O Votvíráku v Milovicích jsme psali více, přečtěte si další informace.

V průběhu třech dnů se na stanovištích v Milovicích vystřídá na dvě stě padesát policistů, kteří budou dohlížet na poklidný průběh.

"Začátek festivalu proběhl celkem bezproblémově, čekáme, jak se to bude vyvíjet. Policisté v ulicích zatím pomáhají návštěvníkům orientovat se ve městě. Žádné problémy nemáme doposud hlášené," říká vedoucí oddělení policie v Milovicích. "I průjezd Milovicemi je zatím bezproblémový. Pokud by se doprava zkomplikovala, pomůže nám s monitorováním vrtulník."

Návštěvníci festivalu se bojí špatného počasí

Mezi návštěvníky momentálně nejvíce řeší dvě témata - koupě lístků na poslední chvíli před branami festivalu a změna počasí. Prozatím to vypadá, že festival by mohl narušit déšť. Přeháňky se nad Milovicemi mohou prohnat dnes večer, silnější déšť by podle předpovědi měl přijít v neděli.

Jedete na Votvírák autem? Podívejte se, kde natankujete levně.