Houby: Plný košík za hodinku

Hrdý hřib kovář
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Už je to tady, houbařská sezona začala předčasně. Vydala jsem se tedy do lesa i já - prozkoumat zdejší bohatství na vlastní kůži. Co jsem našla?

Babky, muchomůrky růžovky (chcete-li masáky), poddubáky a kováře. To všechno jsem našla při své odpolední vycházce do lesa. Mám totiž dovolenou, ale i přesto chci vás, čtenáře, informovat o tom, co se děje. A tak můžu opravdu říct – ANO ROSTOU!

Kdo ještě do lesa nevyrazil, prohloupil. Neříkám, že přinesete kvanta hub, ale košíček za hodinku-dvě nasbíráte. A už to nejsou žádné jarní houbičky, na které je radno vyrazit s odborníkem, ale i hřibovité houby, které si jen tak s něčím nespletete. Pokud tedy neuděláte stejnou botu jako manželský pár z Nymburka, který se letos první přiotrávil.

V lese platí zlaté pravidlo – to, co neznám, nesbírám a neochutnávám. Pokud si daným druhem nejste jisti, přivolejte rychle někoho, kdo houby opravdu zná. A jestli vám ani tohle nepomůže, potom je nechte v lese alespoň na okrasu.

Dneska jsem spokojená, první houbařský úlovek stál za to. Bylo dost na smaženici i bramboračku. Jaký houbový recept máte rádi vy? Napište mi! Můžete použít e-mail: zelenkova@ctidoma.cz – už se těším na vaše jistě skvělé recepty!