Kam v horku na koupák? Přehled bazénů je tady

A jak řádíte ve vodě vy?
Zobrazit fotogalerii (9)
 

Teploty hodlají atakovat tropických třicet stupňů! Jste řádně připraveni a vybaveni? Víte, kam na nejlepší koupačku? Po přehledu přírodních koupališť nabízíme venkovní bazény. Tak opalovačky do ručky a jdeme na to.

Městský bazén Rakovník

Zábavu i odpočinek nabízí bazén v Rakovníku. Najdete tady jak bazény kryté, tak venkovní. Kryté jsou dva - jeden je plavecký a dlouhý 25 metrů, druhý pro děti. Venku najdete stejně dlouhý bazén, brouzdaliště, stejně jako velké travnaté plochy, děti si mohou hrát v chýši baby Jagy. Děti se mohou vyřádit na atrakcích, vy si odpočinete, třeba ve finské sauně nebo na solární louce. Můžete navštívit i parní lázně či vířivou vanu. Tady zaplatíte za 75 minut 50 korun, děti potom 40, areál je vám k dispozici každý den do osmé hodiny večerní. 

Mšeno má něco do sebe

Koupaliště Mšeno

V těchto lázních najdete azurově modrou vodu a krásný areál, který doplňuje prvorepublikové koupaliště. Místní voda je čerpána ze skalního pramene a nabízí dokonalé osvěžení. Bazén padesát metrů dlouhý, pro děti je zde připravená řada atrakcí. Kolem celého bazénu najdete travnatou plochu. Na místě je možnost převlečení, restaurace i toalety. Tady zaplatíte 50 korun, děti potom dvacet, každý den se tu můžete koupat do 19 hodin. 

Koupaliště Kněžmost

Zábava pro malé i velké, ve vodě i na souši, to je Kněžmost. Velký bazén je dlouhý 25 metrů, hluboký až 160 centimetrů a celý vykachličkovaný. Najdete tady brouzdaliště, vodní hřib nebo třeba masážní trysku, stejně jako travnatou plochu kolem celého bazénu. Další, co můžete využít, jsou tenisové kurty i hřiště pro míčové hry. Jednorázový vstup pro dospělé činí 50 korun, pro děti 30, otevřeno mají do sedmi, po sedmé je bazén určen k plavání seniorů. 

Kutnohorská plovárna

Tady najdete celkem tři bazény plus jedno dětské brouzdaliště. Největší bazén dlouhý 25 metrů je pro plavce, druhý je určený pro neplavce a děti. V areálu najdete i bazén na rekreaci s masážními tryskami a lavicemi, vodními chrliči nebo hřibem. Pro milovníky adrenalinu je připravený 90 metrů dlouhý tobogán, divoká řeka a skluzavka. A opět je kolem bazénu velká travnatá plocha. Tady ještě neotevřeli. 

Aquapark Příbram

Sem můžete vyrazit kdykoli, aquapark totiž nabízí krytý i venkovní bazén, tím pádem je vhodný pro jakékoliv roční období. Naleznete tady odpočinek i sport. Ve vnitřní části je umístěný 25 metrů dlouhý plavecký bazén s hloubkou do 160 centimetrů a šesti drahami na plavání. Najdete tady také dětský bazének s pozvolně klesající hloubkou do 90 centimetrů. Venkovní bazén má 50 metrů a 8 drah. Tady si zaplavete až do 22. hodiny. 

Městské koupaliště - Kralupy nad Vltavou

I v Kralupech najdete útočiště pro horké letní dny. Koupaliště nabízí spoustu sportovního i odpočinkového vyžití. Najdete tady sportovní i rekreační záležitosti. Jeden padesátimetrový bazén pro plavce i se skokanskou věží. Druhý pro neplavce s vodními atrakcemi a navíc brouzdaliště pro nejmenší. I milovníci adrenalinu si opět přijdou na své na 70 metrů dlouhém tobogánu. To méně odvážní mohou zkusit skluzavku nebo vodní hřib. Dospělí zaplatí 60 korun, děti potom 40, koupat se můžete do sedmé večerní.

Plavecký areál Rokycany

Plavecký areál Rokycany je ideální v jakémkoliv ročním období, i tady potkáte jak vnitřní, tak vnější bazény. Krytý bazén byl zde přistavěn už k dlouho fungujícímu koupališti, dlouhý je 25 metrů. K využití je i skluzavka nebo tobogán, oproti ostatním je se svými 35 metry opravdu maličký. Dospělí zaplatí 55 korun, děti o dvacku méně, každý den si tady můžete užít chladné vody mezi 9. a 20. hodinou.

Vzhledem k počasí bude den strávený u bazénu opravdu rozumný. Tropy, bouřky, přívalové deště i kroupy, to bude konec týdne! O přírodních koupalištích jsme již psali. Kam na letní koupačku? Velký přehled je tady

Letní koupaliště Mělník

V areálu najdete dva bazény. Jeden bazén je plavecký 50metrový a má i vodní chrliče. Ústí do něho tobogán, divoká řeka i klouzačka. Pro děti je připraveno brouzdaliště. Až vás voda omrzí, můžete navštívit hřiště na plážový volejbal nebo s umělým povrchem. V občerstvení naleznete jak teplou, tak studenou kuchyni. Tady se dospělí vykoupou za 80, děti potom za 50 korun. Každý den tady můžete být od dopoledne do 19 hodin.

Dukelská

Bazén Dukelská - Benešov

V Benešově najdete bazén Dukelská. Velký plavecký bazén měří 20 metrů a jeho dno je pokryté kachlíky. Koupaliště využívá k ohřevu vody solární energii, a tak ani za horšího počasí není voda úplně studená. V areálu je jak kiosek, tak nedávno zrekonstruované sociální zařízení. Sem můžete za lidovku, dospělí 20, děti 15, každý den do sedmé hodiny večerní.

Letní koupaliště Bažantnice

Lesopark skrývá Letní koupaliště Bažantnice. V jeho okolí naleznete pouze malé zahrádkářské kolonie a klidný park. Zdejší bazén není obdélníkový, svým tvarem připomíná velrybu. Unikátní je i svou proměnlivou hloubkou, čímž je vhodný pro všechny věkové kategorie, naměříte tady 0,2 – 2 metry. Součástí jsou převlékárny nebo úschovna kol, stejně jako hřiště na minigolf. Tady otevřou až 30. června. 

Letní koupaliště u Sletiště

Dokonalý odpočinek vám zaručí rekreační bazén, určený k relaxaci i k dovádění s dětmi, ty mohou využít i brouzdaliště nebo dětský bazén s vlastní úpravnou vody. Dděti a dospělí, kteří touží po adrenalinu, se mohou svést na opravdu pořádném 122 metrů dlouhém tobogánu. Plavecký bazén určitě potěší opravdové sportovce, měří rovných 50 metrů. Tady to dospěláci mají za 80, děti za 45 - každý den do 19, v době prázdnin do osmé večerní. 

Letní aquapark Hořovice

Aquapark má maximální kapacitu 1 000 lidí, skládá se celkem ze čtyř bazénů - bazén pro děti s umělou skálou, bazén pro neplavce s houpacím lanem, skluzavkou, ostrůvkem, vodním hřibem, plavecký bazén 25 m dlouhý s pěti dráhami a malý bazén s atrakcemi. Otevřeno je pouze za slunečného počasí. Tady zaplatíte 60, děti potom 40, každý den až do sedmé hodiny. 

A kam až zaprší? 

Aquapark Kladno

Aquapark Slaný

Aquapark Beroun

Bazén Neratovice

Bazén Mělník

Městská sportovní zařízení Benešov

TJ Sparta Kutná Hora

Vodní svět Kolín