Bezdomovec rekordman! Tři měsíce vykrádal všechno možné

Ve svém obydlí měl všechno možné
 

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Vyprávět by o tom mohl i bezdomovec z Dobříšska. Téměř tři měsíce vykrádal všechno, co při tvých toulkách objevil. Policie na něj byla krátká. Až udělal osudnou chybu.

Byl jako přízrak. Během necelých tří měsíců, od konce března do poloviny června, stihl vykrást na Dobříšsku nejméně dvacet objektů a způsobit škodu přesahující 180 tisíc korun. V březnu a v dubnu zavítal opakovaně do haly zimního stadiónu a do vedle stojící ubytovny v Dobříši. Z haly si odnesl především nářadí, naftu a železo.

Pro berounské lidi bez domova se nedávno rozjel zajímavý projekt.

Z pokojů na ubytovně ukradl monitor k počítači, přenosnou anténu, mobilní telefony, sluchátka, oblečení včetně spodního prádla, antiperspiranty, holicí strojek a sluneční brýle. V jednom bytě v Dobříši, kam vnikl pomocí odcizených klíčů, ho dokonce jeho obyvatelé objevili uschovaného ve skříni. "V květnu začal s nájezdy do rekreačních chat. Svou pozornost zaměřoval především na chalupy v katastru obce Mokrovraty, Malá Hraštice a také Křepenice. Stihl jich vykrást celkem sedm. Jeho lupem byly hlavně potraviny a alkohol. Odcizil zde také vařič, polštář, televizor, kola, nářadí, ale i starožitný dalekohled či repliku revolveru Colt," vypočítávala mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Jak se člověk stane bezdomovcem? Bohužel je to docela snadné.

V červnu obrátil svůj zájem na hausbóty v rekreační oblasti Cholín. V sedmi těchto objektech vzal například svítilnu, doutníky, spací pytel, rybářskou tašku, autobaterii a jídlo. Právě jeden z "domů na vodě" se mu však stal osudným. Narazil totiž na hausbót s bezpečnostním systémem a pak už to byla pro policii snadná práce. Čtyřiačtyřicetiletý muž se během výslechu ke všemu přiznal. Nyní mu hrozí až rok za mřížemi za trestné činy krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Ne každý bezdomovec se však dostane až k trestné činnosti.