O víkendu vás zveme na Indiánské léto, Portu Řevnice a Tři sestry

Klecanská Veteran Rallye
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Pokud už vás nebude bavit řádit nebo se válet u vody, zveme vás na koncerty, akce pro děti i sportovní klání. Nezapomínáme ani na milovníky všeho, co má kola.

Iva Bittová

Kam za muzikou

 

Tento víkend se koná nejstarší hudební open festival v ČR, tradiční Porta Řevnice. Hraje se tu folk, country i blues, nesmí proto chybět Spirituál Kvintet, Wabi Daněk, ani Křesťan.

Podmanivý hlas a magické místo zaručují nevšední sobotní zážitek. Iva Bittová zazpívá v barokním areálu Skalka v rámci Mníšeckého kulturního léta.  

Frontman Tří sester

A už v pátek můžete zažít klasickou pařbu na koncertě Třech sester, tentokrát v Brandýse nad Labem. Dále vystoupí punková kapela E!E.

Pivovar Berounský medvěd se stane dějištěm rockový open air festivalu Berounskej vrakáč.

 

Kam s dětmi

V neděli bychom vás rádi pozvali na tradiční pouť v Čestlicích. Houpačky i kolotoče jsou pro děti zdarma.

Na bojovku můžete své potomky vyslat v Dolních Břežanech. Začne Indiánské léto, samozřejmě v převlecích.  

Senohrabské pohádkování se koná v sobotu na Vávrově palouku. Děti procházejí lesem a hledají Klíč ke královskému pokladu.

V pátek během oběda propukne Černošický karneval, který slibuje spoustu zábavy pro všechny generace - veselý maškarní rej s hudbou a tancem, plný her a soutěží, hrad skákací i padací, kolotoče, a dokonce i dětskou diskotéku, malování na obličej a barvení vlasů. Možná přijde i klaun.

Stroje a mašiny

Majitelé československých malých motocyklů vyrobených do roku 1989 se setkají na Černokosteleckém Paďouru. Součástí akce je spanilá jízda.

Klecanská Veteran Rallye

Klecanská Veteran Rallye slibuje doprovodný program již od rána. Vyhlášená soutěžní přehlídka starých aut i motorek - akce pro milovníky starých mašinek - se koná v sobotu. Veteráni se ukáží i v nejbližším okolím, například v Odoleně Vodě na louce u hřbitova. K vidění budou i historické kočárky.

Sport

V neděli se sejdou účastníci i diváci Všenorského Rekordu u železničního mostu. Zdejší trojboj je určený pro všechny bez rozdílu věku.

Přehlídku na netradičních plavidlech slibuje v sobotu akce Buštěhrad na vodě.

V sobotu se konají Hry bez hranic. Dějištěm veškerých klání obcí Budečska se stane koupaliště Otvovice.

Výletění

Zámek Veltrusy

Na Zámku Veltrusy se koná soutěžní výstava Slavnosti růží s doprovodným dětským a divadelním programem. Věděli jste, že na zámku se natáčely desítky filmů a pohádek, např. Amadeus, Malá mořská víla a Babí léto? Najdete zde jeden z největších zámeckých parků v naší zemi.

V sobotu se můžete společně vydat na výlet Za přírodou kolem Kladna, tentokrát do příměstského lesa Bažantnice.

Nejsladší víkend pro celou rodinu se koná v Ořechu. Můžete si prohlédnout unikátní prosklený včelín, podívat se na vytáčení medu nebo ukázky apiterapie, tedy medové masáže a „píchání žihadla“ do člověka. Na zdejším Medobraní samozřejmě ochutnáte a nakoupíte med i medovinu od včelařů z celé ČR.

Krajina na konci času

Happening pod výmluvným názvem Literární továrna se koná v areálu bývalých Papíren Vrané. Nabízí se zde koncerty, autorská čtení, komentované prohlídky i open mic, tzn. festival autorské tvrby. Akce je doprovodným programem k výstavě Krajina na konci času, umístěné v bývalé papírenské hale.

Řadu dalších kulturních i sportovních akcí naleznete v našem přehledu, kam i vy můžete přispívat. Stačí se zaregistrovat na mailu serclova@ctidoma.cz