Opilec ujížděl před policií a naboural několik aut

Policisté si po čtvrté hodině ranní všimli vozu značky Audi, který jel v ulici V Botanice v Praze 2 bez zapnutých světel.
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Byla to honička jako z nějakého akčního trháku. Houkající majáky, ujíždějící řidič luxusního bouráku a nakonec pořádná šlupka. Přitom nebýt všímavosti smíchovských policistů, k ničemu vůbec dojít nemuselo. 

Když policisté nastupovali na noční směnu, netušili, jak dramatická nakonec bude. Po čtvrté hodině ranní si totiž všimli vozu značky Audi, který jel v ulici V Botanice v Praze 2 bez zapnutých světel. Strážci pořádku se samozřejmě rozhodli, že ho zastaví a zkontrolují. Jenomže k tomu se šofér neměl ani po opakované výzvě.

Pokud odmítnete dechovou zkoušku či lékařské vyšetření, hrozí vám pokuta od 25 000 do 50 000 korun a zákaz řízení od jednoho do dvou let.

Naopak. Místo vypnutí motoru ještě sešlápl plyn a zmizel. Ne však na dlouho. "Po několikaminutové honičce řidič v ulici Na Čečeličce nezvládl řízení a naboural tři zaparkovaná vozidla. Poté už v jízdě nepokračoval, zastavil a dobrovolně vystoupil z vozidla," potvrdila mluvčí policie Iveta Martínková. 

Už předtím měli policisté podezření, že je muž pod vlivem alkoholu, což se jim potvrdilo. Provedli u něj orientační dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. Přístroj ukázal hodnotu bezmála dvě promile alkoholu. Což však není nic proti kamioňákovi, který měl v krvi ještě o dvě promile více. "Policisté proto pětatřicetiletého řidiče zadrželi a převezli k lékařskému vyšetření," dodala Martínková. V případě pravomocného odsouzení pětatřicetiletému řidiči hrozí až tři roky ve vězení. Škoda způsobená na nabouraných vozidlech byla vyčíslena na zhruba 250 tisíc korun. Alespoň že nechtěl policisty uplatit jako tento muž.