V Nymburce bude o prázdninách rušno, opravou projdou tři školy

Opravy oken na ZŠ Tyršova vyjdou město na necelý milion korun
 

Během letních prázdnin proběhnou v Nymburce rekonstrukce mateřské školy a dvou základních škol.

Po posledním školním dnu, kdy si žáci odnesou vysvědčení, začne pro tři nymburské školy období rekonstrukce. Plánované opravy se týkají Základní školy Tyršova, Základní školy Letců R.A.F a Mateřské školy U pejska a kočičky.

Základní škola v Tyršově ulici získá nová okna

Výměna oken čeká školu v Tyršově ulici. Momentálně stále probíhá výběrové řízení na zhotovitele. "Jedná se již o druhé kolo, první vítězný uchazeč odstoupil od realizace," říká radní města Zdeněk Vocásek. Příjem nabídek skončil 27. června, výsledky by měly být jasné po dnešním zasedání rady města.

Nová okna budou jednoduchá s dvojitým zasklením. Ve směru do ulice budou dřevěná, ve směru do dvora plastová. Výměna se bude týkat i dveří a parapetů.

Zástupce ředitele v Čerčanech je obviněný ze šikany. Zjistili jsme více informací.

Práce by měly začít na začátku prázdnin a jejich ukončení je naplánované na 30. září. Předpokládaná cena zakázky je 837 tisíc korun.

Výměna oken a meziokenních vložek na Základní škole Letců R.A.F.

"Že to bylo třeba, je více než patrné ze stavu oken. Předmětnou investicí dojde taktéž ke snížení energetické náročnosti a zpřístupnění další části zahrady pro Mateřskou školu Adélka, kde vzhledem ke stavu oken byla tato část uzavřena," vysvětluje Vocásek.

Původní předpokládaná cena oprav byla stanovená na 3 200 000 korun. Firma, která vyhrála výběrové řízení, dokázala nabídnout realizaci rekonstrukce za necelé dva miliony. Akce by měla být hotová do začátku školního roku.

Pražská integrovaná doprava se rozšíří i na Milovicko a Lysecko. Přečtěte si více.

Nejnákladnější opravy vylepší mateřskou školu

Necelých pět milionů korun půjde do oprav Mateřské školy U pejska a kočičky. Podle radního města Zdeňka Vocáska je předmětem oprav výměna vnitřních instalací a stavební úpravy na budově. Jedná se zejména o rekonstrukci elektroinstalace (silnoproud a slaboproud), ústředního vytápění, vodovodu, kanalizace a další související stavební úpravy, například obklady, dlažby, obezdívky.

Ukončení prací je naplánované na poslední den v září.