Další autobus v plamenech, tentokrát na Evropské

Většinou je to rychlé a z autobusu nezůstane prakticky nic
 

Na Evropské ulici na zastávce Nádraží Veleslavín v Praze to včera vypadalo jako scéna z nějakého akčního filmu. Několik lidí zmateně pobíhalo sem a tam, z autobusu šlehaly plameny a hasiči se snažili dostat požár pod kontrolu. Bohužel žádná fikce, pro cestující směr Letiště Václava Havla nepříjemná realita.

Dopravní podnik tak má po nějaké době opět zamotanou hlavu a bude muset vyřešit zásadní problém. Proč začal autobus Airport Express hořet? Přitom je to půl roku, kdy jim plameny zničily dva busy během pouhých dvou dní. Pravda, šlo o jiné typy. Ale otázkou je, zda to lze považovat za štěstí nebo spíš další komplikaci.

Expresní autobusová doprava je na letiští v rekordním čase. 

Evidentně tak nechytá jen konkrétní typ, ale shořet může prakticky cokoli. A to není pro cestující úplně dobrá zpráva. "Pravděpodobně šlo o technickou závadu. Ale vše se samozřejmě ještě bude vyšetřovat," tvrdila mluvčí Dopravního podniku Aneta Řehková. Požár pravděpodobně vznikl v motoru, škoda se odhaduje na milion a půl. 

Také tento autobus se stal obětí plamenů, i zde cestující vyvázli bez zranění.

Je malý zázrak, že se nikomu z dvaceti cestujících nic nestalo. Všichni stihli vystoupit a odejít do bezpečí. Provoz na letiště nebyl nijak omezen, takže by se mohlo zdát, že jde vlastně o banalitu a mávnout nad tím rukou. Jenže tři autobusy během šesti měsíců změněné v ohořelé trosky, to zase až taková legrace není.