Z benešovské ubytovny se stanou úřady

Okresní soud na Masarykově náměstí v Benešově
 

Pro udělání řidičáku, cestovního pasu nebo občanky museli dosud obyvatelé Benešova chodit do bývalé Komerční banky na Masarykově náměstí. Že by to chtělo nové prostory, o tom se debatovalo řadu let. Vedení města teď objevilo nový objekt, rohový dům spojující Malé a Masarykovo náměstí, kterému se říká podle názvu jeho prodejny v přízemí „Atas“.

V „Atasu“ se nachází 9 bytů, jeden z nich je neobsazený. „Tuto bytovou jednotku už ani nenabízíme dalším nájemníkům,“ uvedla Nataša Bruková, místostarostka Benešova. Bydlení v někdejších bytech je údajně nevyhovující a náročné. To potvrzuje i starosta města Petr Hostek: „Mohly by tam být byty nádherné, ale objekt je hodně zanedbaný, takže bydlení tam komfortní rozhodně není," dodává starosta.

 

V přízemí skončí pronájem prodejního nebytového prostoru „Atasu“ už příští rok, pak se místo uvolní. Právě tam by podle místostarostky Brukové mohly vzniknout po rekonstrukci přepážkové agendy. V horních patrech pak kanceláře. Aby se však nápad podařilo realizovat, musí být celý objekt bez nájemníků. Těm však dle místostarostky nabídne město náhradní byty. „Když jim nabídneme lepší byty v panelácích, myslím, že by se stěhováním neměl být problém,“ předpokládá Bruková.

 

Město plánuje novou kancelářskou budovu propojit s objektem historické radnice na Masarykově náměstí, a to kvůli zjednodušení přístupu do dalších kanceláří. Objekty budou propojeny lávkou, která bude zavěšena nad ulicí Na Karlově. Na přestavbu bude město vypisovat soutěž.