Auto najelo na návěs náklaďáku a šlo přes střechu, lidé vystřihávali řidiče

Nevypadalo to vůbec dobře
 

Na něco podobného by si nejspíš troufli jen ti nejlepší kaskadéři a hollywoodská produkce by nadšeně tleskala, jaká úžasná scéna to byla. V Měchenicích to však byla bohužel realita. Octavia najela na rampu náklaďáku, ve vzduchu udělala otočku a tvrdě dopadla na střechu.

Zatímco každý režisér by si do svého akčního filmu něco podobného přál, záchranáři ani samotní aktéři nehody samozřejmě tak nadšeni nebyli. Řidič Octavie jel po Hlavní ulici v Měchenicích a prý ho natolik ozářilo slunce, že si nevšiml kamionu před ním, zejména pak jeho návěsu. V rychlosti na něj najel a vlastní auto si tak vystřelil do vzduchu.

Jak moc důležité je v případě dětských pasažérů používat autosedačky? Podívejte se.

Při dopadu zpět na silnici se kvůli otočce navíc "trefil" rovnou na střechu. Na místo okamžitě vyrazilo několik záchranných týmů včetně vrtulníku. Ještě před jejich příjezdem se však do akce zapojili náhodní svědkové. "Nejprve bylo potřeba přeřezat spolujezdkyni pásy, protože ji škrtily. Oba dva pak byli z auta vyproštěni," popsal událost jeden z přihlížejících. 

Mnohem hůř dopadl tento řidič. Po vážné nehodě bohužel ve voze uhořel. 

Díky této pomoci pak byl poté zásah hasičských i lékařských týmů mnohem jednodušší. Řidič osobního auta kupodivu vyvázl jen s pár škrábanci a s podezřením na otřes mozku byl sanitkou převezen do nemocnice v Motole. Žena na tom sice byla hůř, ale i tak nebyla její zranění životu nebezpečná. "Utrpěla poranění horní končetiny, otřes mozku a bolelo ji na hrudi. Proto byla převezena do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích," potvrdila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Za hodně nehod může vysoká rychlost. V tomto případě musel zasahovat vrtulník.

Policisté pravou příčinu nehody zatím vyšetřují. Nikdo nechtěl potvrdit ani vyvrátit, zda šlo opravdu o oslnění sluncem, nebo za to mohlo něco jiného. V každém případě se dá mluvit o zázraku, že oba pasažéři osobáku přežili, ba co víc, že ani jejich zranění nejsou extrémně vážná. Musel při nich stát ne jeden, ale rovnou celá partička andělů strážných. V každém případě vás na cestách může potkat spousta zvláštních událostí. A to nejen v autě. Na tohoto cyklistu například spadl strom...