V Říčanech se utopil cizinec, na místě zasahovaly potápky z Prahy

Potápěči na dně pátrali několik desítek minut
 

Léto ještě ani pořádně nazačalo a záchranáři už počítají výjezdy k tonoucím osobám na desítky. Je to většinou o tom samém - přecenění vlastních sil nebo zdravotní indispozice. U Mlýnského rybníka v Říčanech dnes potkal stejný osud mladého cizince. 

Informaci o tom, že by v říčanském rybníku mohl utonout člověk, přijaly záchranné složky před šestou hodinou večerní. Na místo okamžitě vyjeli říčanští hasiči, policie a záchranná služba. "Hloubka je tam asi čtyři metry. První průzkum dna byl negativní," potvrdil událost mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Někdy se dějí věci, nad kterými jen kroutíte hlavou. Jako když muž úmyslně utopil svého psa

Ze člunu se nikoho najít nepodařilo, ve hře tak byl chvíli i planý poplach. Tato varianta ale bohužel padla ve chvíli, kdy dorazili policejní potápěči, konkrétně potápky z Prahy. První ponor byl sice bez výsledku, nakonec se ale tělo podařilo najít zhruba po hodině. Muži už samozřejmě nebylo jak pomoci, lékař pouze konstatoval smrt. Za vším pravděpodobně stojí nešťastná náhoda. 

Podle svědků si šel muž zaplavat, uprostřed rybníka se náhle potopil, vyplaval a znovu ponořil. V té chvíli se nad ním zavřela voda a na hladinu znovu nevyplaval. Není to tak dávno, co v jiném rybníce málem vyhasnul jiný život. Muž z Kladna se pokusil o sebevraždu, předtím si svázal ruce a nohy. Svůj čin si ale v posledním okamžiku rozmyslel a sám na sebe zavolal policii.