Střelba na Zličíně stále nevyřešena, policie hledá dvě ženy, které vše mohly vidět

Ženy by mohly být klíčem k celému případu
 

Je to jako hledání jehly v kupce sena. Nebo spíš v pořádné hromadě. Jak jsme vás už na začátku července informovali, v obchodní zóně na Zličíně v Praze se skupina pachatelů pokusila zastřelit muže. Policie sice rozjela doslova mravenčí práci, ovoce však až dosud nepřinesla. 

Případ střelby je stále zahalen rouškou tajemství. Jisté je pouze to, že po incidentu zůstal na zemi ležet sedmačtyřicetiletý muž s několika střelnými poraněními. Kdo to udělal a proč, kriminalisté zatím nevědí. Teď se ale možná blýská na lepší časy, alespoň co se týká základních informací o celé kauze. 

Vyšetřovatelé dosud prověřili desítky indicií, vyhodnotili velké množství záznamů z kamerových systémů a vyslechli nespočet svědků. Po střelci jakoby se slehla zem a policie tak přešlapuje v bludném kruhu. "Dosavadní práce bohužel k obvinění konkrétní osoby pachatele nevedla," přiznala policejní mluvčí Andrea Zoulová. 

To by se ale mohlo změnit. Detektivové naléhavě žádají veřejnost o spolupráci při pátrání po dvojici žen, které onoho osudného dne, tedy 1. července 2016 zhruba ve tři čtvrtě na osm večer vyšly z provozovny KFC. "Platily tam v hotovosti a odjely z parkoviště červeným vozidlem Opel Corsa v pětidvéřovém provedení. Těmto svědkyním policie zaručuje příslušnou ochranu dle zákona," dodala Zoulová. 

Pokud by měl kdokoli, samozřejmě nejen tyto ženy, jakoukoli informaci, měl by se co nejdříve obrátit na linku 158. To samé platí v případě pátrání po nemocném muži z Říčan, který včera odešel neznámo kam, nebo po dívce, která si chtěla ublížit.