Měšický železniční přejezd se dočká opravy

Dočká se opravy!
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Měšický železniční přejezd dostane nový kabát, v tuto chvíli není příliš bezpečný a je potřeba jej přizpůsobit nové vozovce. K jeho opravě dojde již v srpnu. Kudy povede objížďka?

Středočeská obec Měšice se konečně dočkala. V srpnu se tady bude opravovat železniční přejezd. Ten hojně využívají obyvatelé Hovorčovic nebo třeba Líbeznic. Ve dnech od 6. srpna od 7 hodin do 8. srpna do 22 hodin se zcela uzavře silnice III/2442, a to právě kvůli opravě železničního přejezdu v ulici Hlavní. 

Objízdná trasa by pro osobní a nákladní dopravu měla vést z obce Měšice ulicemi Revoluční a Měšická do Líbeznic a dále ulicemi Mělnická a Hovorčovická do obce Hovorčovice a odtud ulicí Hlavní zpět do Měšice. Tato objízdná trasa je obousměrná. V případě, že bude objízdná trasa upravena, budeme vás samozřejmě informovat.

"Jak jistě víte, v květnu tohoto roku proběhla celková úprava hlavní komunikace v obci Měšice. Silnice vznikla za podpory Středočeského kraje a celkově vyšla přibližně na 8 milionů korun," uvedl místostarosta Měšic Jan Richter.

Co chystají Měšice? Například v sobotu sem můžete na pivní festival! Kdo by odolal? Dobré pivo a zábava, v Měšicích to žije
Kudy povede objížďka

 

Po provedení všech prací obec upozornila na nutnou opravu nebezpečného železničního přejezdu. "Místní nám dají za pravdu, že přejezd je opravdu zapotřebí opravit, neboť jeho současný stav není přizpůsobený k nové silnici. Jeho výška přesahuje celkovou výšku položeného asfaltu, kolem železničního přejezdu je několik děr a jeho současný stav je velmi nebezpečný," pokračuje Richter. "Jsme velice rádi, že se nám podařilo opravit nejen silnici, ale i zmiňovaný přejezd," dodává.

Vedení obce doufá, že opravy nepovedou ke zvýšení rychlosti a řidiči i nadále zůstanou ohleduplní a budou dodržovat omezenou rychlost v obci, tedy 40 kilometrů za hodinu.