Soud propustil muže, který je obviněný z pokusu o vraždu

Střelec skončil v poutech.
Zobrazit fotogalerii (5)
 


Městský soud v Praze propustil z vazby muže, který je obviněný z vraždy ve stadiu pokusu. Jeho okolí má strach.

Sousedská hádka dvou mužů v kunratické ulici Na Knížce skončila na konci května střelbou. Muž se rozhodl řešit spory tak, že vytáhl pistoli a na souseda šestkrát vystřelil. Postřelený muž putoval do krčské nemocnice, střelec do vazby.

Teď je však obviněný na svobodě. "Městský soud skutečně rozhodl o tom, že se obviněný s okamžitou platností propouští k 30. červnu na svobodu s tím, že soud neshledal důvody vazby. To znamená, že by obviněný neměl pokračovat v útoku, který je mu kladen za vinu," uvedla mluvčí soudu Markéta Puci.
 

"My celou událost nadále prošetřujeme jako vraždu ve stadiu pokusu, kdy na dotyčného byl podán návrh na uvalení vazby, který byl akceptován. Jak dalece je či není obviněný ve vazbě, je otázka pro příslušné státní zastupitelství či soud," sdělil aktu.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

 

Ruku mu museli operovat

Postřelený muž přiznal spory s obviněným s tím, že s ním měl spory kdekdo, ale nebyly nikdy nějakého zásadního charakteru. Proto ho útok překvapil. "Snažil jsem se jen zdrhnout. Mám průstřel pravé ruky, průstřel levé ruky, kde to zlomilo loketní a vřetenní kost, a průstřel ucha," popsal svá zranění postřelený muž.

Nedávno se střílelo i na pražském Zličíně. Tuto střelbu dosud policie neobjasnila a hledá svědky.

V místě, kde se střílelo, pochopitelně zavládly po propuštění obviněného muže obavy. Krok soudu je v tomto případě hodně zvláštní. Vazebně je člověk stíhaný proto, aby nemohl pokračovat v další trestné činnosti nebo aby nemohl utéct do zahraničí či aby nemohl ovlivňovat svědky. Všechny tyto důvody však obviněný naplňuje, zvláště když mu hrozí až výjimečný trest.

Klíčová slova: